Πετρέλαιο

Cloud computing και τεχνητή νοημοσύνη στην παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ - To deal των Exxon - Microsoft αλλάζει την αγορά

tags :
Cloud computing και τεχνητή νοημοσύνη στην παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ - To deal των Exxon - Microsoft αλλάζει την αγορά
Η Exxon υπέγραψε πρόσφατα συμφωνία με τη International Business Machines Corp για να διερευνήσει τις δυνατότητες της κβαντικής πληροφορικής στον τομέα της ενέργειας και της παραγωγής
Η Exxon Mobil Corp και η Microsoft Corp συμφώνησαν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία cloud στις επιχειρήσεις παραγωγής σχιστολιθικού πετρελαίου των ΗΠΑ, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους την Παρασκευή 22/2/2019, συμβάλλοντας στην αύξηση της κερδοφορίας του μεγαλύτερου τομέα σχιστόλιθου της χώρας.
Οι εταιρείες θα συλλέγουν στοιχεία από τα πηγάδια και άλλα περιουσιακά στοιχεία της Exxon στην λεκάνη Permian του Δυτικού Τέξας και του Νέου Μεξικού, όπου η μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου στον κόσμο κατέχει 1,6 εκατομμύρια στρέμματα.
Η αξία της συμφωνίας δεν αποκαλύφθηκε. Αλλά η συνεργασία είναι η μεγαλύτερη στον κλάδο του cloud computing, επεσήμανε η Exxon σε ανακοίνωση.
Η τεχνολογία θα επιτρέψει την άμεση ανίχνευση διαρροών εξοπλισμού για τη μείωση των χρόνων επιδιόρθωσης σε απομακρυσμένες τοποθεσίες και την εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης για την ανάλυση δεδομένων γεώτρησης και ολοκλήρωσης.
Η Exxon δεσμεύθηκε να αυξήσει την παραγωγή της λεκάνης Permian σε 600.000 βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου ημερησίως (boepd) μέχρι το 2025. Η παραγωγή της εταιρείας  στη Permian στο τέταρτο τρίμηνο ήταν 300.000 βαρέλια πετρελαίου και φυσικού αερίου ημερησίως, αυξημένη κατά 93%.
Η  Permian, που παράγει περίπου 3,85 εκατομμύρια bpd, προβλέπεται να αυξηθεί σε 5,4 εκατομμύρια bpd έως το 2023, καταγράφοντας την μεγαλύτερη άνοδο από οποιοδήποτε άλλο μέλος του Οργανισμού Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών εκτός από τη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με τη IHS Markit.
Τον Ιανουάριο στο Consumer Electronics Show στο Λας Βέγκας, η Exxon ανακοίνωσε συμφωνία με τη International Business Machines Corp για να διερευνήσει τις δυνατότητες της κβαντικής πληροφορικής στον τομέα της ενέργειας και της παραγωγής.



www.worldemergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης