Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Φινλανδία: Άνθρακας τέλος για την παραγωγή ενέργειας από το 2029

Φινλανδία: Άνθρακας τέλος για την παραγωγή ενέργειας από το 2029
Μετά την ημερομηνία αυτή, ο άνθρακας μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης
Το φινλανδικό κοινοβούλιο ενέκρινε την Τετάρτη 27/2/2019 κυβερνητική πρόταση για απαγόρευση της χρήσης άνθρακα για την παραγωγή ενέργειας από την 1η Μαΐου 2029, δήλωσε κοινοβουλευτικός αξιωματούχος την Πέμπτη 28/2/2019.
Ως αποτέλεσμα της απόφασης, τα εργοστάσια άνθρακα που ανήκουν στην Fortum και σε άλλες επιχειρήσεις ενέργειας θα πρέπει να σταματήσουν τις εργασίες, αν και θα εφαρμοστεί ένα πρόγραμμα για την αντιστάθμιση κάποιου κόστους, ανέφερε.
Κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2018, ο άνθρακας αντιπροσώπευε το 8% της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας της Φινλανδίας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.
"Έχει προγραμματιστεί εδώ και αρκετό καιρό. Χθες εγκρίθηκε. Η ημερομηνία έναρξης ισχύος είναι η 1η Μαΐου 2029. Πρόκειται για μια νομοθεσία που απαγορεύει την ενεργειακή χρήση του άνθρακα ", δήλωσε ο Lauri Tenhunen, ανώτερος σύμβουλος της επιτροπής εμπορίου του φινλανδικού κοινοβουλίου, ο οποίος προετοίμασε τη νομοθεσία.
Μετά την ημερομηνία αυτή, ο άνθρακας μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, δήλωσε στο Reuters.
Το 2017, η Φινλανδία συγκαταλεγόταν στη συμμαχία Powering Past Coal και το Υπουργείο Οικονομίας και Απασχόλησης της χώρας είχε δηλώσει τότε ότι αποσκοπούσε στη σταδιακή εξάλειψη του άνθρακα από την παραγωγή ενέργειας μέχρι το 2030.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης