Κατά 33% αυξήθηκε το ενεργειακό χαρτοφυλάκιο της Masdar στα ΗΑΕ

Κατά 33% αυξήθηκε το ενεργειακό χαρτοφυλάκιο της Masdar στα ΗΑΕ
Η Masdar συνεργάζεται με την EDF Renewables στη φάση 3 του ηλιακού πάρκου Mohammed bin Rashid Al Maktoum στο Ντουμπάι.
Η εταιρεία Masdar με έδρα την Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσε στη διάσκεψη της Intersolar Middle East 2019 την περασμένη εβδομάδα ότι το χαρτοφυλάκιο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αυξήθηκε κατά 33% το 2018.
Ο διευθυντής ανάπτυξης της επιχείρησης Masdar Yousif Al Ali δήλωσε ότι η συνολική χωρητικότητα ανανεώσιμης ενέργειας της εταιρείας αυξήθηκε σε 4GW, με έργα υπό ανάπτυξη σε 25 χώρες. Η εταιρεία έχει επενδύσει 12 δισ. Δολάρια σε έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με συνολική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τα ηλιακά και αιολικά έργα της που ανέρχονται σε 10.680 GWh ετησίως, εκτοπίζοντας 5.4 εκατομμύρια τόνους CO2 ετησίως.
Η Masdar συνεργάζεται με την EDF Renewables στη φάση 3 του ηλιακού πάρκου Mohammed bin Rashid Al Maktoum στο Ντουμπάι. Το πάρκο θα είναι το μεγαλύτερο παγκοσμίως ηλιακό πάρκο ενός χώρου όταν θα ολοκληρωθεί, προσφέροντας χωρητικότητα 5 GW και με καινοτομίες συμπεριλαμβανομένων των ρομπότ που καθαρίζουν τους ηλιακούς συλλέκτες χωρίς να χρησιμοποιούν νερό και τεχνολογία ημιαγωγών και ημιαγωγών ηλιακών κυψελών.
Η Masdar κατασκευάζει επίσης το μεγαλύτερο εργοστάσιο ηλιακής ενέργειας της Ιορδανίας, το 200 MW Baynuna Solar Energy Project, το οποίο θα τροφοδοτήσει 160.000 σπίτια και θα εκτοπίσει 360.000 τόνους CO2 όταν ολοκληρωθεί το 2020.
Ο Al Ali δήλωσε: "Το Masdar υπήρξε καταλύτης στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στον αραβικό κόσμο και πέρα ​​από αυτό. Παραδόσαμε το πρώτο ηλιακό φωτοβολταϊκό εργοστάσιο της περιοχής, το ηλιακό εργοστάσιο 10MW στο Masdar City και το εργοστάσιο της πρώτης συγκεντρωτικής ηλιακής ενέργειας (CSP), το 100MW Shams 1 στο Αμπού Ντάμπι, το οποίο γιορτάζει την εξαετή επέτειό του αυτό το μήνα.
"Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την ενεργειακή μετάβαση στην περιοχή, η οποία πρόκειται να επιδείξει σημαντική επιτάχυνση στην ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθώς στόχος μας είναι να αυξήσουμε σημαντικά το χαρτοφυλάκιό μας και να επεκτείνουμε το παγκόσμιο αποτύπωμα μας στα επόμενα χρόνια".

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης