Διεθνή

Η Gazprom θα επενδύσει 5,2 δισ. δολάρια το 2017 στους αγωγούς προς Κίνα, Γερμανία και Τουρκία

Η Gazprom θα επενδύσει 5,2 δισ. δολάρια το 2017 στους αγωγούς προς Κίνα, Γερμανία και Τουρκία
Ο Ρωσικός ενεργειακός κολοσσός ανακοίνωσε ένα τεράστιο πακέτο επενδύσεων το 2017 στην κατασκευή τριών αγωγών φυσικού αερίου
Η Gazprom θα επενδύσει 704 εκατομμύρια δολάρια στο έργο του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream το 2017, όπως έκανε γνωστό σήμερα (19/1) ο Ρωσικός ενεργειακός κολοσσός.
Η Ρωσική εταιρεία ανακοίνωσε ότι το 2017 θα επενδύσει επίσης 2,65 δισ. δολάρια το 2017 στο έργο του αγωγού φυσικού αερίου Power of Siberia και 1,86 δισ. για το έργο του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream II.
Ο Turkish Stream θα θα μεταφέρουν φυσικό αέριο από τη Ρωσία υποθαλάσσια μέσω της Μαύρης Θάλασσας στην Τουρκία, όπου θα εξυπηρετείται η τοπική αγορά, ενώ θα φθάνει μέχρι την Ανδριανούπολη στα σύνορα με την Ελλάδα και προορισμό την Αλβανία, την Ιταλία και την υπόλοιπη Ευρώπη.
Ο αγωγός Power of Siberia θα μεταφέρει φυσικό αέριο από τη Ρωσία στην Κίνα.
Το έργο έχει προγραμματιστεί να αρχίσει τις παραδόσεις φυσικού αερίου στα τέλη του 2018 και θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία το 2019.
Ο αγωγός Nord Stream II αποτελείται από ένα διπλό σύστημα αγωγών μήκους 1.224 χλμ. μέσω της Βαλτικής Θάλασσας από τη Ρωσία προς τη Γερμανία.
Ο αγωγός αυτός θα μεταφέρει 55 δισ. κ.μ. φυσικού αερίου ετησίως στην Ευρώπη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης