Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Turkish Stream και Ακούγιου στην ατζέντα των συνομιλιών Lavrov και Çavuşoğlu

Turkish Stream και Ακούγιου στην ατζέντα των συνομιλιών Lavrov και Çavuşoğlu

Συνάντηση αύριο στην Αττάλεια στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού Ρωσίας-Τουρκίας

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov θα συμμετάσχει αύριο στην 7η σύνοδο της κοινής ομάδας στρατηγικού σχεδιασμού Ρωσίας- Τουρκίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αττάλεια της Τουρκίας και της οποίας θα προεδρεύει ο ίδιος με τον Τούρκο ομόλογο του Mevlout  Çavuşoğlu, δήλωσε σήμερα 28/3/2019 η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zacharova.
Οι δύο υπουργοί αναμένεται να συζητήσουν θέματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη τις διμερούς εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας, μεταξύ των οποίων η κατασκευή του πρώτου πυρηνικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Τουρκία, του σταθμού «‘Ακουγιου» και την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream, όπως και ζητήματα που αφορούν την απλούστευση των διαδικασιών για τις αμοιβαίες επισκέψεις πολιτών των δύο χωρών.
Επίσης θα συζητήσουν περιφερειακά και διεθνή θέματα, μεταξύ των οποίων η κατάσταση στις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής, στην Υπερκαυκασία και την Κεντρική Ασία.
Η ομάδα στρατηγικού σχεδιασμού λειτουργεί, όπως δήλωσε η Ζαχάροβα, στο πλαίσιο του Συμβουλίου συνεργασίας επικεφαλής του οποίου είναι οι πρόεδροι της Ρωσίας Vladimir Putin και της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης