Ενέργεια

Το Βέλγιο στρέφεται στην αιολική ενέργεια και το φυσικό αέριο– Πράσινο φως για την κατασκευή νέων έργων

tags :
Το Βέλγιο στρέφεται στην αιολική ενέργεια και το φυσικό αέριο– Πράσινο φως για την κατασκευή νέων έργων
Εγκρίθηκαν από το κοινοβούλιο δύο νομοσχέδια για την προώθηση επενδύσεων
To κοινοβούλιο του Βελγίου έχει περάσει δύο νομοσχέδια που αποσκοπούν στην προώθηση επενδύσεων στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με φυσικό αέριο και στην κατασκευή 4.000 μεγαβάτ νέων υπεράκτιων έργων αιολικής ενέργειας μέχρι το 2030 για την αντικατάσταση των γηρασμένων αντιδραστήρων πυρηνικής ενέργειας.
Οι ρυθμίσεις εγκρίθηκαν με ευρεία πλειοψηφία αργά την Πέμπτη 4/4/2019, δήλωσε η υπουργός Ενέργειας Marie-Christine Marghem σε ξεχωριστές δημοσιεύσεις  της σε Twitter και Facebook την Παρασκευή 5/4/2019.
Όταν ολοκληρωθούν, τα αιολικά πάρκα θα καλύψουν περίπου το 20% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στο Βέλγιο, σημείωσε.
Το Βέλγιο αποφάσισε τη σταδιακή κατάργηση της πυρηνικής ενέργειας έως το 2025, πράγμα που σημαίνει ότι η χώρα πρέπει να αναπτύξει νέα δυναμικότητα για να αντικαταστήσει τους επτά πυρηνικούς αντιδραστήρες της μονάδας Electrabel της Engie.
Οι αντιδραστήρες έχουν χωρητικότητα περίπου 6.000 MW και παράγουν περίπου το 50% της ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας.
Τα προβλήματα συντήρησης και επισκευής προκάλεσαν παρατεταμένες διακοπές σε έξι από τους επτά αντιδραστήρες πέρυσι, βυθίζοντας το Βέλγιο σε μια άνευ προηγουμένου κρίση. Η χώρα εισήγαγε  πρόσθετη ενέργεια από τους γείτονες της και  χρησιμοποίησε τις γεννήτριες κινητήρων έκτακτης ανάγκης για να καλύψουν την αιχμή της χειμερινής ζήτησης.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης