Επικαιρότητα

Στη Βουλή η δικογραφία για τη Novartis - Ύποπτος για παθητική δωροδοκία ο Λοβέρδος – Σκευωρία καταγγέλουν ΝΔ, ΚΙΝΑΛ

tags :
Στη Βουλή η δικογραφία για τη Novartis - Ύποπτος για παθητική δωροδοκία ο Λοβέρδος – Σκευωρία καταγγέλουν ΝΔ, ΚΙΝΑΛ
Σφοδρή επίθεση Τζανακόπουλου σε ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και ΜΜΕ
 Για την πράξη της παθητικής δωροδοκίας, στρεφόμενης κατά του Δημοσίου κατ' εξακολούθηση με όφελος που πέτυχε ή επεδίωξε, καλείται να καταθέσει ως ύποπτος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, σύμφωνα με το διαβιβαστικό έγγραφο με το οποίο ζητείται η άρση της ασυλίας του.
Η άρση ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου ζητείται από τη Βουλή, προκειμένου να δώσει ανωμοτί κατάθεση ενώπιον της Εισαγγελίας Διαφθοράς.
Η δικογραφία για την υπόθεση Novartis διαβιβάστηκε το μεσημέρι στη Βουλή και αυτή την ώρα παραδίδεται στους εκπροσώπους των κομμάτων, που μετέχουν στην Επιτροπή Δεοντολογίας.
Η Εισαγγελία Εγκλημάτων Διαφθοράς, στο έγγραφό της προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, αναφέρει ότι, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με την υπόθεση Novartis διερευνάται, μεταξύ άλλων, και ενδεχόμενη τέλεση αξιόποινων πράξεων από τον πρώην υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, την περίοδο Απρίλιος 2011-Μάιος 2012.
Η έρευνα αφορά τη διαδικασία έγκρισης και τιμολόγησης τεσσάρων φαρμακευτικών σκευασμάτων που τέθηκαν στην ελληνική αγορά από την NOVARTIS.
Οι εισαγγελείς διαφθοράς στηρίζονται σε καταθέσεις μαρτύρων, σε έγγραφα και σε εικονικά τιμολόγια προς τρεις ραδιοφωνικούς σταθμούς για τη διαφήμιση της Novartis.
Επίσης, περιλαμβάνονται σημειώσεις αρχείου που κατασχέθηκε από την εταιρεία NOVARTIS για το πώς επιτεύχθηκαν, μεταξύ άλλων, αυξήσεις τιμών στα φάρμακα της εταιρείας. Περιλαμβάνονται ακόμη, αρχεία που περιέχουν την ένδειξη «Εμπιστευτικό» και φέρουν το όνομα «KOSTAS FROUZIS».
«Κατ' ακολουθία των ανωτέρω αποδεικτικών στοιχείων, κρίνουμε αναγκαίο να κληθεί σε παροχή, χωρίς όρκο, εξηγήσεων, σύμφωνα με την διάταξη του άρθρου 31 ΚΠΔ, ο Ανδρέας Λοβέρδος», αναφέρει στο έγγραφό της η Εισαγγελία Εγκλημάτων Διαφθοράς.
Με φόντο τη δικογραφία, η πολιτική αντιπαράθεση έχει φτάσει στα ύψη.
Το πόρισμα της εισαγγελικής έρευνας θέτει στο αρχείο την έρευνα για τέσσερις πολιτικούς (Ευάγγελο Βενιζέλο, Ανδρέα Λυκουρέτζο, Γιώργο Κουτρουμάνη και Παναγιώτη Πικραμένο) και κρατά ανοιχτή την υπόθεση για τους άλλους πέντε πολιτικούς (Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Γιάννη Στουρνάρα, Αδωνη Γεωργιάδη και Μάριο Σαλμά) καθώς οι έρευνες για το σύνολο της υπόθεσης δεν έχουν ολοκληρωθεί, αν και δεν έχει βρεθεί ως σήμερα κάτι μεμπτό από τις εισαγγελικές έρευνες.
Μια εβδομάδα μετά τη γνωμοδότηση της Επιτροπής Δεοντολογίας, συγκαλείται η Ολομέλεια της Βουλής, η οποία με ονομαστική φανερή ψηφοφορία θα αποφασίσει για την άρση ή μη της ασυλίας του βουλευτή.
Σε αυτή τη συνεδρίαση, μπορεί να τοποθετηθεί τόσο ο κ.Λοβέρδος όσο και όποιος άλλος βουλευτής ή πολιτικός αρχηγός το επιθυμεί, γεγονός που προφανώς θα σηματοδοτήσει μια ακόμα σκληρή αντιπαράθεση Τσίπρα – Μητσοτάκη στη Βουλή.

Υπουργείο Δικαιοσύνης ΗΠΑ: Εταιρείες ΜΜΕ χρησιμοποιήθηκαν για τις δωροδοκίες της Novartis

Έγγραφο του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, έχει περιληφθεί στην δικογραφία για την υπόθεση Novartis, η οποία διαβιβάστηκε  στη Βουλή, όπως προκύπτει από το διαβιβαστικό έγγραφο της Εισαγγελίας Εγκλημάτων Διαφθοράς προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Πρόκειται για έγγραφο του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών, όπου αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι "οι εταιρείες Μέσων Ενημέρωσης χρησιμοποιήθηκαν από τη Novartis για πληρωμή δωροδοκιών και ξέπλυμα χρήματος".
Αναφέρεται επίσης, ότι μικρότερες εταιρείες Μέσων Ενημέρωσης και Publicis Hellas, είχαν ενταχθεί στο σχέδιο δωροδοκίας και ότι ο Κ. Φρουζής ενέκρινε τις αιτιολογίες για τις δωροδοκίες.
"Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι και ο υπουργός Υγείας, πληρώνονταν για την εγγραφή (εισαγωγή) νέων προϊόντων στην αγορά και την προστασία έναντι ελάττωσης τιμών. Το 2011 - 2012, η φαρμακευτική βιομηχανία είχε μεγάλες μειώσεις τιμών. Η NOVARTIS δεν είχε τέτοια μείωση στα φάρμακα ογκολογίας και πολύ μικρές μειώσεις σε άλλα φάρμακα", αναφέρει το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.
Αναφέρεται επίσης, ότι το πρώτο τρίμηνο του 2012, ο κ. Φρουζής είχε μια συνάντηση με τον υπουργό Υγείας στο γραφείο του.
"Η θέση της εταιρείας ήταν ότι μία επένδυση της τάξεως των 150.000 ευρώ σε έναν κυβερνητικό αξιωματούχο είχε την δυνατότητα να σώσει πολλά εκατομμύρια ευρώ (που θα χάνονταν) για την NOVARTIS.
Ο Φρουζής, έλαβε 120.000 ευρώ και 30.000 ευρώ πήγαν στην ψευδή καμπάνια...", αναφέρεται στο έγγραφο του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών.
Ο ρόλος διαφημιστικής εταιρείας, ως μέσον για τις δωροδοκίες σε αξιωματούχους, μνημονεύεται και σε σειρά καταθέσεων που ελήφθησαν από την Εισαγγελία Διαφθοράς στην Αθήνα.
Επίσης, στην δικογραφία για την υπόθεση Novartis, που διαβιβάστηκε σήμερα στη Βουλή, παρατίθενται εικονικά τιμολόγια από την εταιρεία Prestige προς Μέσα Ενημέρωσης, που θεωρούνται ότι ήταν ο τρόπος για να διοχετευθούν χρήματα για την εξυπηρέτηση των σκοπών της εταιρείας Novartis.
Περιληπτικά: Η προστατευόμενη μάρτυρας με την κωδική ονομασία "Αικατερίνη Κελέση" έχει καταθέσει ότι έχει ακούσει τον Φρουζή να ζητάει να διοχετευθούν χρήματα σε μετρητά, μέσω της εταιρείας Prestige, προς τον Ανδρέα Λοβέρδο "όπως είχε απαιτηθεί από τον τελευταίο".
Η ίδια μάρτυρας, καταθέτει επίσης, ότι τα χρήματα προέρχονταν από εικονικές και υπερκοστολογημένες διαφημιστικές καταχωρήσεις.
Η "Αικατερίνη Κελέση", δηλώνει ωστόσο ότι δεν είδε με τα μάτια της να δίνονται χρήματα στον πρώην υπουργό, Ανδρέα Λοβέρδο.
Ο προστατευόμενος μάρτυρας "Μάξιμος Σαράφης", κατονομάζει δύο δημοσιογράφους της εφημερίδας ΒΗΜΑ ότι χρησιμοποιήθηκαν για να επιταχυνθεί η τιμολόγηση δύο φαρμάκων και ότι η διαφημιστική εταιρεία, στην οποία συμμετείχαν, έλαβε από την Novartis Hellas μέσα σε μία διετία 200.000 ευρώ, προκειμένου να προωθηθεί η κατ' εξαίρεση τιμολόγηση των δύο συγκεκριμένων φαρμάκων, "να καλλιεργηθεί θετική πολιτική εικόνα του Ανδρέα Λοβέρδου" και "να καλλιεργηθεί ομοίως η θετική εικόνα του Κ. Φρουζή για την προεδρία του ΣΦΕΕ".
Εξάλλου, ο μάρτυρας Νικόλαος Μανιάς, καταθέτει ότι ο κ. Φρουζής χρηματοδότησε την τότε γενική γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αθηνά Δρέττα, μέσω της εταιρείας Prestige.
Ο ίδιος μάρτυρας, συνδέει την κ. Δρέττα με την "προνομιακή εξόφληση της Novartis Hellas από τα ασφαλιστικά ταμεία".

Ο Λοβέρδος και οι … 5

Η αντιπολίτευση –ΝΔ και ΚΙΝΑΛ– υποστηρίζει ότι η υπόθεση της Novartis είναι μια πολιτική σκευωρία, η οποία καταρρέει σαν «χάρτινος πύργος».
Προς επίρρωση αυτού του επιχειρήματος, αναφέρουν ότι όχι μόνο αρχειοθετήθηκε η υπόθεση για τους 4 από τους 10 εμπλεκόμενους, αλλά υποστηρίζουν πως από τις έρευνες ούτε χρήματα βρέθηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των εμπλεκόμενων προσώπων ούτε διαπιστώθηκαν υπόγειες διαδρομές υπόγειου χρήματος.
Μάλιστα αναφέρεται ότι με εξαίρεση την περίπτωση του κ.Λοβέρδου, και η δικογραφία και για τους υπόλοιπους 5 εμπλεκόμενους πολιτικούς θα κλείσει σύντομα, ενδεχομένως εντός του Απριλίου ή του Μαΐου.
Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο του 2018 η Βουλή αφού αποφάνθηκε ότι δεν είναι αρμόδια να ασκήσει ποινική δίωξη για ενδεχόμενη δωροδοκία των 10 υπό έλεγχο πολιτικών προσώπων όσον αφορά την υπόθεση της Novartis, έστειλε πίσω τον φάκελο στις εισαγγελικές αρχές, οι οποίες ύστερα από σχεδόν ένα χρόνο ολοκλήρωσαν τμήμα της έρευνας για πέντε από τα ελεγχόμενα πολιτικά πρόσωπα.
Για τους 4 από αυτούς η υπόθεση αρχειοθετήθηκε, ενώ για την περίπτωση του Ανδρέα Λοβέρδου ζητήθηκε η άρση της βουλευτικής του ασυλίας προκειμένου να δώσει εξηγήσεις στους αρμόδιους εισαγγελείς διαφθοράς καθώς υπάρχουν ενδείξεις δωροδοκίας.
Σημειώνεται ότι η έρευνα αφορά την περίοδο από τον Απρίλιο 2011 έως το Μάιο του 2012 και αφορά την κοστολόγηση 4 φαρμάκων της Novartis (Gilenya, Tasigna (των 150 mg και 200 mg) και Lucentis), τα οποία αναφέρεται ότι διατέθηκαν στην ελληνική αγορά σε υψηλές τιμές σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες και αυξήθηκε αισθητά ο τζίρος της φαρμακοβιομηχανίας το επίμαχο χρονικό διάστημα.
Οι εισαγγελείς διαφθοράς στηρίζονται σε καταθέσεις μαρτύρων, χειρόγραφες σημειώσεις, βίντεο και σε εικονικά τιμολόγια προς 3 ραδιοφωνικούς σταθμούς (Σκάι, Το Βήμα και Αθήνα 9,84) που εκδόθηκαν από διαφημιστική εταιρεία, που μέχρι τώρα δεν ήταν γνωστή η εμπλοκή της στην εν λόγω υπόθεση.
Η διαφημιστική αυτή εταιρεία φέρεται ότι λειτούργησε ως «πλυντήριο» χρημάτων που ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ.
Ωστόσο, αναφέρεται πως οι Εισαγγελείς Διαφθοράς συνδέουν τν εμπλοκή του Ανδρέα Λοβέρδου με τις καταθέσεις μαρτύρων και τη διαφημιστική εταιρεία, χωρίς ωστόσο να έχουν βρει κάτι συγκεκριμένο.
Εν τω μεταξύ, σήμερα 9/4 ή αύριο 10/4 θα σταλούν κλήσεις σε 20 με 30 μη πολιτικά πρόσωπα (μέλη επιτροπών, εταιρειών) προκειμένου να καταθέσουν ως ύποπτοι για δωροδοκία και πιθανά για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Τα άτομα αυτά εμφανίζονται να έχουν σχέση με τη δράση της Novartis την περίοδο Απριλίου 2011 - Μαίου 2011 κατά την υπουργία του κ.Λοβέρδου.

Τζανακόπουλος: Απαράδεκτες παρεμβάσεις στην ελληνική δικαιοσύνη

Eπίθεση στην «πολιτική και επιχειρηματική ελίτ» εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, με αφορμή τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis.
O Δ. Τζανακόπουλος έκανε λόγο για απαράδεκτες παρεμβάσεις της Νέας Δημοκρατίας στη δικαιοσύνη.
«Χθες υπήρξε εξέλιξη στην υπόθεση της Novartis.
Υπόθεση που από την πρώτη στιγμή κατατρομοκράτησε τις δυνάμεις του παλιού καθεστώτος και οδήγησε σε αντιδράσεις που είναι ενδεικτικές της νοοτροπίας τους ότι αποτελούν τους νόμιμους και αιώνιους ιδιοκτήτες της χώρας και των θεσμών», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Και πρόσθεσε πως «οι ίδιοι που από τη μια μεριά υπερασπίζονται στα λόγια την ανεξαρτησία των δικαστικών αρχών και επαναλαμβάνουν διαρκώς των σεβασμό και την εμπιστοσύνη τους στην Ελληνική Δικαιοσύνη.
Είναι οι ίδιοι που από την άλλη μεριά δεν δίστασαν από την πρώτη στιγμή να εξυβρίσουν τη Δικαιοσύνη, να μηνύσουν εισαγγελικούς και δικαστικούς λειτουργούς, να απειλήσουν μάρτυρες, να προαναγγείλουν την εξόντωση πολιτικών αντιπάλων, να μιλήσουν για σκευωρίες και στημένες δίκες».
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «είχαν και έχουν τους λόγους να είναι πανικόβλητοι. Καθώς όλος ο λαός γνωρίζει ότι έστηναν δουλειές, ότι έβαζαν χέρι στο δημόσιο χρήμα παρασιτώντας σε βάρος του ελληνικού λαού, ότι υπηρετούσαν και συνεχίζουν να υπηρετούν δουλικά τα επιχειρηματικά συμφέροντα από τα οποία εξαρτώνται».
Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «οι πολιτικές ευθύνες που τους έχει αποδώσει ο ελληνικός λαός για τη χρεοκοπία της χώρας δεν είναι συγκυριακό φαινόμενο.
H Ελλάδα αποτελεί κράτος δικαίου με νόμους και κανόνες που δεν εφαρμόζονται κατά το δοκούν.
Με δικαστικούς λειτουργούς που δε λειτουργούν κατά παραγγελία κανενός.
Είναι όμως ίδιον των εκπροσώπων της πολιτικής και επιχειρηματικής ελίτ που παριστάνουν τους ευγενείς αστούς και τους πολιτισμένους να μεταμορφώνονται ακαριαία σε υβριστές και συκοφάντες όταν οι ίδιοι ελέγχονται».

ΝΔ: Η μεγαλύτερη πολιτική σκευωρία

Ως τη μεγαλύτερη σκευωρία που έζησε ο τόπος, χαρακτηρίζει η ΝΔ την υπόθεση Novartis.
Σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Σοφία Ζαχαράκη, τονίζει πως «πριν από 14 μήνες, η κυβέρνηση πανικόβλητη από τα συλλαλητήρια για το Σκοπιανό, επινόησε το δήθεν μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους», προσθέτοντας πως «έστησε δέκα κάλπες και επιχείρησε να διασύρει δέκα πολιτικούς της αντίπαλους, ανάμεσα στους οποίους και δύο πρώην πρωθυπουργούς.
Τώρα που η υπόθεση Νοvartis αποδεικνύεται η μεγαλύτερη πολιτική σκευωρία που έζησε ο τόπος, οι σκευωροί δεν έχουν καν το θάρρος να απολογηθούν.
Ας το γνωρίζουν από σήμερα.
Θα λογοδοτήσουν», καταλήγει στη δήλωσή της η κ. Ζαχαράκη.

Βενιζέλος: Το σκάνδαλο Novartis είναι η πιο κακοφτιαγμένη πολιτική σκευωρία των τελευταίων δεκαετιών

Ως την πιο κακοφτιαγμένη πολιτική σκευωρία των τελευταίων δεκαετιών χαρακτήρισε την υπόθεση της Novartis ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ευάγγελος Βενιζέλος ύστερα από την απόφαση της Εισαγγελέως Διαφθοράς να θέσει στο αρχείο το σκέλος της υπόθεσης που αφορά τον ίδιο .
«Το σκάνδαλο Novartis είχα πει εξαρχής ότι είναι αντίστροφο.
Αφορά αυτούς που οργάνωσαν τη σκευωρία.
Την πιο μεγάλη και την πιο κακοφτιαγμένη πολιτική σκευωρία των τελευταίων δεκαετιών.
Αυτό το αντίστροφο σκάνδαλο είναι ογκώδες και αυταπόδεικτο.
Αποτελεί προσβολή του πολιτεύματος και ως εκ τούτου δεν έχουμε δικαίωμα να το υποβαθμίσουμε ή να το λησμονήσουμε.
Δεν αφορά όσους θίχτηκαν προσωπικά αλλά τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου» αναφέρει σε δήλωση του ο κ. Βενιζέλος.

Γεωργιάδης: Τέτοιο ρεζίλι δεν έχει ξαναγίνει - Θα κάνουμε εξεταστική επιτροπή

Την θέση ότι τέτοιο ρεζίλι δεν έχει ξαναγίνει διατύπωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι η επόμενη κυβέρνηση θα κάνει εξεταστική επιτροπή.
«Με κατηγορούν για κάτι το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ το υποστήριξε, ο ΣΥΡΙΖΑ το εφήρμοσε, τώρα ο κ. Ξανθός το νομοθέτησε ξανά με διαφορετικό τρόπο και αφορά την ελληνική φαρμακοβιομηχανία και όχι τη Novartis.
Δεσμεύομαι ότι θα κάνουμε εξεταστική επιτροπή στην οποία θα καλέσουμε τους δύο ψευδομάρτυρες με την εισαγγελική βούλα, θα άρουμε την προστασία τους με την πλειοψηφία της Βουλής και θα τους ρωτήσουμε ποιος σε έβαλε να πεις ότι πήραμε λεφτά;
Η ιδέα ότι αυτοί οι δύο άνθρωποι ξύπνησαν μία μέρα και πήγαν στην κ. Τουλουπάκη και είπαν αυτά τα ψεύδη, δεν το πιστεύω, κάποιος τους έβαλε.
Προφανώς κάποιος που είχε πολιτικά κίνητρα, άλλος λόγος δεν υπήρχε.
Όποιοι έβαλαν αυτούς τους δύο ανθρώπους να πουν ψέματα, θα παραπεμφθούν σε ειδικό εφέτη ανακριτή και θα δικαστούν με το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας» υποστήριξε ο κ.Γεωργιάδης.
Από την πλευρά του ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Ζαχαριάδης κατηγόρησε τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ «βάλλουν ευθέως κατά της ανεξάρτητης ελληνικής Δικαιοσύνης, βάλλουν ευθέως κατά του έργου που έχουν κάνει και κάνουν αυτή τη στιγμή οι δικαστικοί λειτουργοί».

Θεοδωράκης: Η αντίθεση με τα πεπραγμένα ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα μας κάνει να ξεχάσουμε τι έγινε επί ΝΔ, ΠΑΣΟΚ

Η αντίθεση μας στα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα μας κάνει να ξεχάσουμε τα όσα έγιναν επί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.
«Το πάρτι με τις φαρμακευτικές δαπάνες στα χρόνια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να ξεχαστεί.
Σπαταλήθηκαν δισεκατομμύρια και κάποιοι έχουν την ευθύνη.
Είτε επειδή δεν το απέτρεψαν είτε επειδή συμμετείχαν στο φαγοπότι.
Το Ποτάμι θα μελετήσει το αίτημα των δικαστών προς τη Βουλή και θα τοποθετηθεί χωρίς αφορισμούς και μικροπολιτική διάθεση» υποστήριξε ο κ.Θεοδωράκης.
«ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να ανοίξουν ξανά τα λεξικά και να μάθουν τι σημαίνει Δικαιοσύνη.
Να πάψουν να παρεμβαίνουν, να πάψουν να πιέζουν, να πάψουν να προκαταλαμβάνουν τις αποφάσεις της.
Το σκάνδαλο Novartis πρέπει να διαλευκανθεί.
Όχι όπως συμφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε όπως συμφέρει τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ» επεσήμανε ο κ.Θεοδωράκης.

Σφοδρή επίθεση Λοβέρδου στην κυβέρνηση για την υπόθεση Novartis: Πολιτική αλητεία συμμορίας κακοποιών  

Μύδρους κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε με ανακοίνωσή του ο Ανδρέας Λοβέρδος, με αφορμή το αίτημα της Εισαγγελίας Διαφθοράς για να δοθεί άδεια, προκειμένου να εξετασθεί ως ύποπτος για αδίκημα δωροδοκίας.
Όταν αναδύθηκε στην επιφάνεια αυτή η ελεεινή και δυσώδης πλεκτάνη είχα χαρακτηρίσει τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της άθλιους και με χαρακτηριστικά παλιανθρώπων.
Μετά το σημερινό συμπληρώνω: πρόκειται περί κακοποιών. Και κακώς ορισμένοι μιλούν για φαρσοκωμωδία.
Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, μόνο για πολιτική αλητεία μιας συμμορίας κακοποιών οφείλουμε να μιλάμε.
Ακόμη κι αν χρειαστεί να γυρίσω τη γη ανάποδα, θα το κάνω, προκειμένου οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν από το εδώλιο του κατηγορουμένου.
Έχω ήδη καταθέσει από τις 26 Φεβρουαρίου 2018 μηνύσεις κατά των κουκουλοφόρων ψευδομαρτύρων.
Τώρα δηλώνω ότι θα προχωρήσω σε υποβολή μηνύσεων για τα αδικήματα που τελέστηκαν και τελούνται σε βάρος μου, συμπεριλαμβανομένου και του κακουργήματος της κατάχρησης εξουσίας, εναντίον όλων ανεξαιρέτως των εμπλεκομένων προσώπων. Προφανέστατα έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη.
Δεν έχω όμως καμία εμπιστοσύνη στους λίγους, εκείνους και εκείνες, που καταχράστηκαν την εξουσία τους και παραβίασαν τον όρκο που έχουν δώσει.


Πηγή: www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης