Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Κ. Σκρέκας: Εγκληματική αδιαφορία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την ενεργειακή ασφάλεια της Κρήτης

Κ. Σκρέκας: Εγκληματική αδιαφορία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την ενεργειακή ασφάλεια της Κρήτης
Ο κ. Σκρέκας επεσήμανε ακόμα τους κινδύνους που δημιουργούν για την ομαλή και αδιάλειπτη ηλεκτροδότηση της Κρήτης οι Κυβερνητικές παλινωδίες στο θέμα της μεγάλης ηλεκτρικής διασύνδεσης
Τους σοβαρούς κινδύνους που δημιουργεί η τραγική διαχείριση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην ενεργειακή ασφάλεια της Κρήτης υπογράμμισε ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Τρικάλων κ. Κώστας Σκρέκας, κατά την επίσκεψή του την Τέταρτη στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στην Ξυλοκαμάρα στα Χανιά.
Ο κ. Σκρέκας αφού αναφέρθηκε στη δραματική επιδείνωση που έχει σημειωθεί την τελευταία τετραετία στα οικονομικά της ΔΕΗ καθώς και στην κατάσταση του δικτύου διανομής υπενθύμισε ότι από τα τέλη της εφετινής χρονιάς θα πρέπει να σταματήσουν να λειτουργούν συγκεκριμένες μονάδες της Επιχείρησης στο Νησί, που αντιστοιχούν στο 20% της συνολική ισχύος στην Κρήτη.
Αυτό το κενό δε θα είναι δυνατό να καλυφθεί άμεσα καθώς το έργο της μικρής ηλεκτρικής διασύνδεσης, λόγω των παρατεταμένων καθυστερήσεων, που προκλήθηκαν από τους χειρισμούς της Κυβέρνησης, δεν θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει μέχρι τα τέλη του 2019. Έτσι λοιπόν, δεν θα μπορεί να καλυφθεί η αυξημένη ζήτηση σε ηλεκτρικό ρεύμα ιδίως την καλοκαιρινή τουριστική περίοδο, ενώ αν συμβεί ένα νέο Μπλακ - άουτ τότε η ζημιά θα είναι ακόμη μεγαλύτερη για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

91
 
Ο κ. Σκρέκας επεσήμανε ακόμα τους κινδύνους που δημιουργούν για την ομαλή και αδιάλειπτη ηλεκτροδότηση της Κρήτης οι Κυβερνητικές παλινωδίες στο θέμα της μεγάλης ηλεκτρικής διασύνδεσης.
Τέλος, αναφερόμενος την αξιοποίηση των πιθανών κοιτασμάτων Υδρογονανθράκων, δήλωσε ότι η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει την ασφαλή και περιβαλλοντικά υπεύθυνη εκμετάλλευση του καθώς θα έχουν τεράστιο όφελος για την τοπική οικονομία άλλα και γενικότερα για την εθνική οικονομία.
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης