Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η πρόκληση της Ιρλανδίας για πλήρη απεξάρτηση από τον άνθρακα μέχρι το 2030 - Οι αναφορές του ΙΕΑ

Η πρόκληση της Ιρλανδίας για πλήρη απεξάρτηση από τον άνθρακα μέχρι το 2030 - Οι αναφορές του ΙΕΑ
Η απαλλαγή από τον άνθρακα για τη θέρμανση των κτιρίων αποτελεί πρόκληση για την Ιρλανδία εξαιτίας ενός ιδιαίτερα διασκορπισμένου πληθυσμού που ζει σε μονοκατοικίες
Περισσότερα πράγματα θα χρειαστεί να κάνει η Ιρλανδία για να επιτύχει τους στόχους για το κλίμα το 2030, παρά την αξιοσημείωτη πρόοδο που έχει σημειώσει στον τομέα του ηλεκτρισμού, σύμφωνα με την πρόσφατη αναθεώρηση της ενεργειακής πολιτικής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΙΕΑ).
Σύμφωνα με την ανασκόπηση, ο τομέας της ενέργειας σημειώνει επιτυχή πρόοδο στη μετατροπή του ενεργειακού τομέα της Ιρλανδίας.
"Το 2017, περίπου το ένα τέταρτο της συνολικής ηλεκτροπαραγωγής της χώρας προέρχεται από την αιολική ενέργεια, το τρίτο υψηλότερο ποσοστό μεταξύ των 30 χωρών μελών του IEA", ανέφερε η έκθεση.
Ωστόσο, η υπηρεσία προειδοποίησε ότι το συνολικό ενεργειακό σύστημα της Ιρλανδίας εξακολουθεί να εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα ορυκτά καύσιμα.
Για τον λόγο αυτό, συστήθηκε να καλύψει τις ανάγκες της μέσω λύσεων χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.
«Η Ιρλανδία δεν βρίσκεται σε πορεία για να επιτύχει τους στόχους της για μείωση των εκπομπών και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για το 2020, πράγμα που σημαίνει ότι η επίτευξη των στόχων του για το 2030 είναι επίσης αμφισβητήσιμη» προειδοποίησε ο ΙΕΑ.
Συγκεκριμένα, η απαλλαγή από τον άνθρακα για τη θέρμανση των κτιρίων αποτελεί πρόκληση για την Ιρλανδία εξαιτίας ενός ιδιαίτερα διασκορπισμένου πληθυσμού που ζει σε μονοκατοικίες, το οποίο, σε σύγκριση με άλλες χώρες του ΙΕΑ, εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται από υψηλό ποσοστό μεμονωμένων συστημάτων θέρμανσης πετρελαίου.
Η προσοχή πρέπει τώρα να στραφεί στη μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα σε περισσότερες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην παραγωγή θερμότητας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης