Τελευταία Νέα

Τέλος οι χρηματοδοτήσεις της OCBC σε νέες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα

Τέλος οι χρηματοδοτήσεις της OCBC σε νέες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα
Η τράπεζα, δεν έχει συμμετάσχει σε συζητήσεις για σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα τα τελευταία δύο χρόνια, σύμφωνα με τον Tsien
Η τελευταία χρηματοδότηση που πραγματοποιεί στις δύο μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα του Βιετνάμ, προειδοποίησε ότι θα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος δανειστής της Νοτιοανατολικής Ασίας, Oversea-Chinese Banking Corp OCBC.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει το Bloomberg, αυξάνονται οι χρηματοδοτήσεις της τράπεζας σε έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Από την πλευρά του ο CEO της τράπεζας, Samuel Tsien σε συνέντευξή του στο κεντρικό του γραφείο στη Σιγκαπούρη δήλωσε ότι: «Δεν θα φτιάξουμε νέες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα σε καμία χώρα, εκτός από αυτές που έχουμε ήδη αναλάβει και βρίσκονται σε εξέλιξη» και πρόσθεσε ότι: «Ελπίζουμε ότι με αυτή την κίνηση , να ενθαρρύνουμε τις κυβερνήσεις να διευκολύνουν τη μετακίνηση από τον άνθρακα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας».

7876887


Σύμφωνα με την έκθεση του Ινστιτούτου για την Οικονομική Ενέργεια και Οικονομική Ανάλυση, που έγινε το Φεβρουάριο, τουλάχιστον 100 μεγάλοι δανειστές έχουν θέσει περιορισμούς την τελευταία πενταετία σε ορυχεία που παράγουν άνθρακα, με τις αποφάσεις τους να αντικατοπτρίζουν την αυξανόμενη αναγνώριση του ρόλου του άνθρακα στην αλλαγή του κλίματος.
Η OCBC δεν μπορεί να απομακρυνθεί από την προηγούμενη δέσμευσή του για δύο έργα στο Βιετνάμ, δήλωσε ο Tsien, ο οποίος αρνήθηκε να προσδιορίσει τις εξελίξεις.
Η τράπεζα, δεν έχει συμμετάσχει σε συζητήσεις για σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα τα τελευταία δύο χρόνια, σύμφωνα με τον Tsien.
Απεναντίας, εντείνει τις προσπάθειές της για τη χρηματοδότηση έργων ΑΠΕ, με πρόσφατα παραδείγματα 20 ηλιακά έργα στη Μαλαισία και έργα αιολικής ενέργειας στην Αυστραλία και την Ταϊβάν.
Η μείωση των δαπανών για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σημαίνει ότι η κατασκευή νέων ηλιακών σταθμών μπορεί να γίνει φθηνότερη από τη συνέχιση της λειτουργίας των υφιστάμενων έργων άνθρακα έως το 2027 στο Βιετνάμ, το 2028 στην Ινδονησία και το 2029 στις Φιλιππίνες, σύμφωνα με μια έρευνα του Carbon Tracker.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης