Ενέργεια

ΝΔ: Η κυβέρνηση είναι ανίκανη να αντιμετωπίσει το λαθρεμπόριο καυσίμων

ΝΔ: Η κυβέρνηση είναι ανίκανη να αντιμετωπίσει το λαθρεμπόριο καυσίμων
Aπό τους 27.365 ελέγχους που έγιναν το 2014, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κατρακύλησε στους 8.850 ελέγχους το 2015 και μόλις στους 1.702 ελέγχους το πρώτο εξάμηνο του 2016, σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία.
Η κυβέρνηση έχει ουσιαστικά εγκαταλείψει τη μάχη κατά του λαθρεμπορίου καυσίμων, τονίζει η Νέα Δημοκρατία, προσθέτοντας ότι τα στοιχεία δείχνουν τη ραγδαία μείωση των ελέγχων από το 2015 και μετά.
«Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, επιβάλλει συνεχώς νέους φόρους στους πολίτες, την ίδια στιγμή που είναι ανίκανη να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο καυσίμων», δήλωσε ο υπεύθυνος του Τομέα Φορολογικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Βεζυρόπουλος, σχολιάζοντας τα στοιχεία που αποτυπώνουν την κατάρρευση των ελέγχων για το λαθρεμπόριο στα καύσιμα.
«Σήμερα, αποκαλύπτεται ότι, από τους 27.365 ελέγχους που έγιναν το 2014, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κατρακύλησε στους 8.850 ελέγχους το 2015 και μόλις στους 1.702 ελέγχους το πρώτο εξάμηνο του 2016», αναφέρει ο βουλευτής της ΝΔ και προσθέτει:
«Ο πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση της εξαπάτησης των πολιτών, οφείλουν μια εξήγηση, για το γεγονός της εγκατάλειψης των ελέγχων στο λαθρεμπόριο καυσίμων.
Υπενθυμίζουμε ότι η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, παρέλαβε εγκατεστημένο το σύστημα εισροών – εκροών στα πρατήρια και ένα πλήρες νομοθετικό πλαίσιο.
Και δεν έκανε το μόνο που εκκρεμούσε. Δηλαδή, την έκδοση μιας Κ.Υ.Α. και την προκήρυξη του διαγωνισμού για τη μοριακή ιχνηθέτηση των καυσίμων.
Ώστε, μαζί με την τοποθέτηση συστήματος GPS στα βυτιοφόρα και συστήματος εισροών-εκροών στις εταιρείες παραγωγής και διακίνησης καυσίμων και στα διυλιστήρια, να ελεγχθεί η διακίνησή τους σε όλα τα στάδια.
Για να καταπολεμηθεί το λαθρεμπόριο και να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα.
Επισημαίνω ότι εδώ και ένα μήνα έχω καταθέσει ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών για όλα αυτά τα ζητήματα. Αλλά απάντηση δεν έλαβα. Αντίθετα, εδώ και 21 μήνες η μόνιμη "απάντηση” της Κυβέρνησης είναι η αύξηση του Ειδικού Φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης από 15 Οκτωβρίου 2016 και η αύξηση του Ειδικού Φόρου στα υπόλοιπα καύσιμα από 1ης Ιανουαρίου 2017.
Πολιτική αλλαγή τώρα. Αυτό χρειάζεται ο τόπος για να πάει μπροστά».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης