Διεθνή

Συμφωνία Ιράν-Ρωσίας ύψους 2,5 δισ. δολαρίων για την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου

Συμφωνία Ιράν-Ρωσίας ύψους 2,5 δισ. δολαρίων για την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου
Tο Ιράν σχεδιάζει να ενισχύσει τη συνεργασία του με τη Ρωσία στον τομέα του φυσικού αερίου και για το λόγο αυτό υπογράφηκε ένα MoU μεταξύ της NIGC και της Ρωσικής Gazprom.
Το Ιράν χαιρετίζει την συνεργασία της Ρωσίας για την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου ύψους 2,5 δισ. δολαρίων, που θα διασχίζει την χώρα του Περσικού Κόλπου, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Πετρελαίου του Ιράν μιλώντας σήμερα (24/1) σε ιρανικά μέσα ενημέρωσης.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Mehr, ο αναπληρωτής υπουργός και διευθύνων σύμβουλος της National Iranian Gas Company (NIGC), Hamidreza Araghi, δήλωσε ότι το Ιράν σχεδιάζει να ενισχύσει τη συνεργασία του με τη Ρωσία στον τομέα του φυσικού αερίου και είπε ότι για το λόγο αυτό υπογράφηκε ένα Μνημόνιο Κατανόησης (MoU) μεταξύ της NIGC και της Ρωσικής Gazprom.
Ο Araghi υπογράμμισε, ότι η ικανότητα παραγωγής φυσικού αερίου του Ιράν έχει φθάσει τα περίπου 700 εκατομμύρια κ.μ. ανά ημέρα και ότι αναμένεται να ξεπεράσει το 1 δισ. κ.μ. κατά την έναρξη των νέων φάσεων εξόρυξης στο πεδίο φυσικού αερίου South Pars.
Ο επικεφαλής της NIGC τόνισε επίσης, ότι το Ιράν επιδιώκει να αυξήσει την ικανότητα μεταφοράς του φυσικού αερίου στο εσωτερικό της χώρας με την κατασκευή αγωγών φυσικού αερίου υψηλής πίεσης και εγκαταστάσεις συμπίεσης.
«Το συγκεκριμένο σχέδιο αφορά την κατασκευή του 9ου εθνικού αγωγού φυσικού αερίου για τη μεταφορά του από το νότο στο βορρά της χώρας», εξήγησε.
Σύμφωνα με ιρανικά μέσα ενημέρωσης, ο 9ος αγωγός φυσικού αερίου πρόκειται να μεταφέρει 100 εκατομμύρια κ.μ. φυσικού αερίου ανά ημέρα προς τα βορειοδυτικά σύνορα.
Ο αγωγός μήκους 1.863 χλμ. θα έχει 17 σταθμούς συμπίεσης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης