Vattenfall: Αγορά ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικό πάρκο της Ολλανδίας

Vattenfall: Αγορά ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικό πάρκο της Ολλανδίας
Tο αιολικό πάρκο θα παράγει περίπου 850 GWh ενέργειας κάθε χρόνο
Μακροπρόθεσμη συμφωνία αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας υπέγραψε η Vattenfall για την αγορά ανανεώσιμης ενέργειας συνολικής ισχύος 300 MW από το αναβαθμισμένο αιολικό πάρκο Zeewolde στις Κάτω Χώρες.
Ειδικότερα, η Vattenfall θα αγοράσει ενέργεια που παράγεται από τους 83 στροβίλους (θα εγκατασταθούν σύνολο 91 στροβίλους που πρόκειται να εγκατασταθούν στο αιολικό πάρκο).
Έτσι, το αιολικό πάρκο θα παράγει περίπου 850 GWh ενέργειας κάθε χρόνο.
Αυτό θα μπορούσε να τροφοδοτήσει περίπου 280.000 νοικοκυριά ετησίως, αποφεύγοντας την είσοδο 500.000 τόνων εκπομπών CO2 στην ατμόσφαιρα.

Ο διευθύνων σύμβουλος του αιολικού πάρκου Zeewolde Sjoerd Sieburgh Sjoerdsma δήλωσε: «Στην Vattenfall έχουμε έναν συμπαγή συνεργάτη, πρώτον, έναν με μεγάλη εμπειρία σε αυτόν τον τομέα. Θεωρώ επίσης θετικό να δούμε ότι μια τοπική οργάνωση όπως η δική μας και μια διεθνώς λειτουργούσα εταιρεία όπως η Vattenfall, ξέρουν πώς να βρουν ο ένας τον άλλο».
Από την πλευράς Vattenfall, λέχθηκε ότι: «Η εταιρεία θέλει μια νέα γενιά χωρίς τα ορυκτά καύσιμα. Η αγορά βιώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας από αυτό το αιολικό πάρκο ταιριάζει απόλυτα με αυτή τη στρατηγική. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να στραφούν στη βιώσιμη ενέργεια. Με τη συνεργασία αυτή μπορούμε να βοηθήσουμε στην ικανοποίηση αυτής της ζήτησης».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης