Ασία

To Ιράκ ανακοίνωσε μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 180.000 βαρέλια την ημέρα

To Ιράκ ανακοίνωσε μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 180.000 βαρέλια την ημέρα
Ο υπουργός Πετρελαίου της χώρας είπε, ότι έως τα τέλη του Ιανουαρίου θα έχει επιτευχθεί ο στόχος για συνολική μείωση της παραγωγής κατά 210.000 βαρέλια την ημέρα
Ώθηση στις τιμές του πετρελαίου δίνει σύμφωνα με το Bloomberg η ανακοίνωση της ιρακινής κυβέρνησης, ότι η παραγωγή πετρελαίου της χώρας έχει μειωθεί κοντά στο ανώτερο επίπεδο, που προβλέπει η συμφωνία του ΟΠΕΚ για την μείωση των παγκόσμιων αποθεμάτων και τη στήριξη των τιμών.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράκ Jabbar Al-Luaibi είπε σήμερα (24/1) σε συνέντευξή του στο Λονδίνο, ότι η μείωση της παραγωγής πετρελαίου της χώρας έχει φθάσει τα 180.000 βαρέλια την ημέρα.
Συμπλήρωσε δε, ότι έως τα τέλη του Ιανουαρίου θα έχει επιτευχθεί ο στόχος για συνολική μείωση της παραγωγής κατά 210.000 βαρέλια την ημέρα, όπως προβλέπεται στη συμφωνία του ΟΠΕΚ.
Σύμφωνα με τον Al-Luaibi, το 90% της μείωσης της παραγωγής της χώρας προέρχεται από τα πεδία που λειτουργούν από κρατικές εταιρείες, ενώ η Βαγδάτη βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την μείωση της παραγωγής στην ημιαυτόνομη περιοχή των Κούρδων και στα πεδία του νότου τα οποία λειτουργούν διεθνείς εταιρείες πετρελαίου.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο παράτασης της συμφωνίας του ΟΠΕΚ πέραν του α΄ εξαμήνου του 2017, ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράκ είπε, ότι «είναι πολύ νωρίς να πούμε, εάν η μείωση της παραγωγής θα μπορούσε να επεκταθεί πέραν της αρχικά συμφωνηθείσας διάρκειας των 6 μηνών».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης