Τελευταία Νέα
Ναυτιλία

Air Liquide: Ρεκόρ συμβολαίων με μια λύση που μειώνει τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου στον τομέα της ναυτιλίας

tags :
Air Liquide: Ρεκόρ συμβολαίων με μια λύση που μειώνει τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου στον τομέα της ναυτιλίας
Η Air Liquide έχει αναπτύξει μια τεχνολογία ψύξης και υγροποίησης που βασίζεται στην αρχή Turbo-Brayton, η οποία ανακυκλώνει το εξατμισμένο φυσικό αέριο και το διατηρεί στη δεξαμενή σε υγρή μορφή
Η Air Liquide έχει υπογράψει περισσότερα από 20 συμβόλαια συνολικής αξίας 100 εκατομμυρίων ευρώ, χάρη σε μια λύση για την αποφυγή εκπομπών αερίων θερμοκηπίου ειδικά για τον τομέα της ναυτιλίας. Η τεχνολογία που αναπτύχθηκε, βασισμένη στην αρχή της φυσικής Turbo-Brayton, βοηθά στην υγροποίηση του φυσικού αερίου που προέρχεται από πλοία μεταφοράς LNG (Liquefied Natural Gas - Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο), μειώνοντας σημαντικά τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά τη μεταφορά. Η συγκεκριμένη εφαρμογή αποδεικνύει την ικανότητα των ομάδων της Air Liquide να αναπτύσσουν νέες βιώσιμες λύσεις για την υποστήριξη των πελατών τους.
Στη βιομηχανία της ναυτιλίας, τα πλοία LNG μεταφέρουν υγροποιημένο φυσικό αέριο από τις χώρες παραγωγής στις χώρες κατανάλωσης διανύοντας πολύ μεγάλες αποστάσεις. Αυτό το φυσικό αέριο, το οποίο είναι κρύο όταν βρίσκεται σε υγρή κατάσταση, κατά τη μεταφορά τείνει να ζεσταίνεται και εν μέρει να εξατμίζεται. Η Air Liquide έχει αναπτύξει μια τεχνολογία ψύξης και υγροποίησης που βασίζεται στην αρχή Turbo-Brayton, η οποία ανακυκλώνει το εξατμισμένο φυσικό αέριο και το διατηρεί στη δεξαμενή σε υγρή μορφή.
Ο κρυογονικός εξοπλισμός που βασίζεται σε αυτήν τη τεχνολογία επιτρέπει στις ναυτιλιακές και τις εταιρείες μεταφοράς εμπορευμάτων να συμμορφώνονται με τους κανονισμούς της ναυτιλιακής βιομηχανίας για τον περιορισμό της εκπομπής αερίων θερμοκηπίου. Με την υπογραφή των 20 αυτών συμβολαίων, η Air Liquide συμβάλλει ετησίως στην αποφυγή περισσότερων από 120.000 τόνων ισοδυνάμων CO2.
Αυτή η τεχνολογία της Air Liquide χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στη διαστημική βιομηχανία, για να διατηρήσει βιολογικά δείγματα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, και στη συνέχεια αναπτύχθηκε από τις ομάδες για τον τομέα της ναυτιλίας. Μπορεί επίσης να προσαρμοστεί σε άλλους τομείς και σε άλλα αέρια, για παράδειγμα για την υγροποίηση του βιομεθανίου στον τομέα των οδικών μεταφορών εμπορευμάτων.
Ο François Darchis, Αντιπρόεδρος, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Air Liquide, υπεύθυνος για θέματα Καινοτομίας, δήλωσε: «Πρόκειται για μια εμπορική επιτυχία που αποδεικνύει την ικανότητα των ομάδων μας να αναπτύσσουν καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις που ανοίγουν νέες αγορές, λαμβάνοντας υπόψη τις περιβαλλοντικές ανάγκες των πελατών μας, και συντελώντας στη μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου στον πλανήτη. Αυτές οι νέες τεχνολογίες συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της πρόκλησης της κλιματικής αλλαγής. Στον τομέα αυτό, η Air Liquide έχει τους πιο φιλόδοξους στόχους στον κλάδο της».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης