Τελευταία Νέα
Εξοικονομώ

Έως και 17% εξοικονόμηση ενέργειας από τον εξ' αποστάσεως έλεγχο των ηλεκτρικών συσκευών

Έως και 17% εξοικονόμηση ενέργειας από τον εξ' αποστάσεως έλεγχο των ηλεκτρικών συσκευών
Μέσω του smartwatt ο χρήστης ειδοποιείται στο κινητό του τηλέφωνο κάθε φορά για τυχόν ενέργειες που συμβαίνουν στο σπίτι του
Σε ποιόν, άραγε, δεν έχει συμβεί να φύγει βιαστικά από το σπίτι του και να ξεχάσει αναμμένα τα φώτα, την τηλεόραση ή τον θερμοσίφωνα, καταναλώνοντας άσκοπα ηλεκτρική ενέργεια;
Ή ακόμη χειρότερα, να ξεχάσει στη πρίζα το σίδερο με ακόμη πιο δυσάρεστα αποτελέσματα;
Τη λύση στους …βιαστικούς, αλλά και τους αφηρημένους καταναλωτές δίνει το πρωτοποριακό σύστημα ελέγχου λειτουργίας του φωτισμού και των ηλεκτρικών οικιακών συσκευών smartwatt, μέσω του οποίου μπορεί ο καθένας απ’ όπου κι αν βρίσκεται να παρακολουθεί και να δίνει εντολές από το κινητό του τηλέφωνο για το κλείσιμο του φωτισμού ή την αποσύνδεση από το ηλεκτρικό ρεύμα της συσκευής που άφησε αναμμένη.
Επιπλέον, έχει τη δυνατότητα λίγο πριν επιστρέψει στο σπίτι του να θέσει σε λειτουργία τις συσκευές που χρειάζεται (π.χ. κλιματιστικό), ώστε να μη χάνει χρόνο.
 
45
 

Παράλληλα, μέσω του smartwatt ο χρήστης ειδοποιείται στο κινητό του τηλέφωνο κάθε φορά για τυχόν ενέργειες που συμβαίνουν στο σπίτι του (όπως π.χ. κίνηση, διαρροή νερού κ.α.), όταν αυτός δεν βρίσκεται εκεί, προλαβαίνοντας δυσάρεστες καταστάσεις και ενισχύοντας το αίσθημα ασφάλειας.
Πέρα, όμως, από τα πλεονεκτήματα που προσφέρει το εν λόγω «έξυπνο» σύστημα, έχει υπολογιστεί ότι η εφαρμογή του εξασφαλίζει και οικονομικά οφέλη για τους καταναλωτές, καθώς με την ορθή χρήση της υπηρεσίας smartwatt μπορούν να πετύχουν μέχρι και 17% εξοικονόμηση στην ενέργεια που καταναλώνει μια κατοικία.
Θα πρέπει να σημειωθεί πως το σύστημα έχει αναπτύξει και προσφέρει τόσο στους πελάτες της με έκπτωση όσον αφορά στο κόστος του όσο και σε τρίτους χρήστες (χωρίς τη σχετική έκπτωση) η εταιρία – πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας Watt + Volt.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης