Χρηματιστήριο

Μυτιληναίος και ΤΕΝΕΡΓΑ οι ευνοημένοι του MSCI Small Cap μετά την αναβάθμιση των τραπεζικών

Μυτιληναίος και ΤΕΝΕΡΓΑ οι ευνοημένοι του MSCI Small Cap μετά την αναβάθμιση των τραπεζικών
Γιαρί οι δύο μετοχές θα προσελκύσουν κεφάλαια
Mυτιληναίος και Τέρνα Ενεργειακή είναι οι δύο εισηγμένες μετοχές που εμμέσως θα έχουν την μεγαλύτερη ωφέλεια από την μετάβαση στον MSCI  Greece από τον Small Cap των τραπεζικών Εθνική και Eurobank και την έξοδο επίσης της Grivalia λόγω απορρόφησης από την Eurobank.
O Μυτιληναίος με τριπλάσιο weight από τους υπόλοιπους αναμένεται να έχει αγορές της τάξης των 800.000 μετοχών λόγω των διαθεσίμων κεφαλαίων που απελευθερώνονται καθώς δεν αλλάζει τίποτε άλλο στον δείκτη
Η Τέρνα Ενεργειακή που τον ακολουθεί αναμένεται να έχει τοποθετήσεις της τάξης των 400.000 μετοχών αφού ήταν στην 5η θέση στον δείκτη, ακολουθώντας τις προηγούμενες, οι τρεις από τις οποίες εξέρχονται.
Για τον Μυτιληναίο η διόρθωση που έλαβε χώρα είναι μάλλον προς το συμφέρον των αγοραστών καθώς η εταιρία με υψηλή κερδοφορία για το 2019 παρουσιάζει μια ιδιαίτερα εκλυστική κεφαλαιοποίηση.
Οι τιμές - στόχοι τον φερνουν ανοδικά κατά 50%, στα 12.5 - 14 ευρώ
Παράλληλα το αλουμίνιο, οι τιμές του οποίου ενδιαφέρουν για τα αποτελέσματα του 2020 ανακάμπτει και ήλθε πάλι πάνω από την ζώνη των 1800 δολ/τόνο.
Αντίστοιχα η Τέρνα Ενεργειακή με την εκκρεμότητα ενός placement στην ημερήσιια διάταξη, δείχνει ότι παραμένει το παιχνίδι των ΑΠΕ με κεφαλαιοποίηση που έχει υπερβέι τα 700 εκατ ευρώ και τιμές στόχους τα 8 ευρώ.
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης