Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Συνεργασία μεταξύ Vattenfall και GE Renewable Energy για την μεγαλύτερη υπεράκτια ανεμογεννήτρια στην Ευρώπη

Συνεργασία μεταξύ Vattenfall και GE Renewable Energy για την μεγαλύτερη υπεράκτια ανεμογεννήτρια στην Ευρώπη

Οι τελικές λεπτομέρειες της συνεργασίας θα οριστούν από το καλοκαίρι

Στη σύναψη συνεργασίας θα προχωρήσουν Vattenfall και GE Renewable Energy για την ανάπτυξη της μεγαλύτερης υπεράκτιας ανεμογεννήτριας στην Ευρώπη.
Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του Gunnar Groebler που είναι ο Ανώτερος Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής του Business Wind Wind της Vattenfall
«Ως ηγέτης της βιομηχανίας αιολικής ενέργειας, αγωνιζόμαστε συνεχώς για κορυφαία τεχνολογία. Η συνεργασία με την GE Renewable Energy μας επιτρέπει να παραμείνουμε ένα βήμα μπροστά στις εξελίξεις στην τεχνολογία ανεμογεννητριών. Το μέγεθος και η απόδοση του Haliade-X 12MW θα μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε περαιτέρω την ανταγωνιστικότητα της υπεράκτιας παραγωγής αιολικής ενέργειας. Λόγω του χαμηλότερου αριθμού ανεμογεννητριών που απαιτούνται για τα μελλοντικά αιολικά πάρκα, υπάρχει επίσης θετική επίδραση στο περιβαλλοντικό αποτύπωμα» είπε.
Συγκεκριμένα, με χωρητικότητα 12 MW, θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη ανεμογεννήτρια αιολικής ενέργειας στην αγορά μέχρι σήμερα.
Η ανάπτυξη και η παραγωγή της νέας ανεμογεννήτριας θα πραγματοποιηθεί κυρίως στη Γαλλία.

Παράλληλα, η συνεργασία αυτή είναι αποτέλεσμα 12μηνης προσπάθειας κατά τη διάρκεια της οποίας η Vattenfall διεξήγαγε μια οργανωμένη έρευνα και οι δύο εταιρείες συνεργάστηκαν από κοινού για την προσαρμογή της πλατφόρμας.
Οι τελικές λεπτομέρειες της συνεργασίας θα οριστούν από το καλοκαίρι και οι οργανισμοί θα εμβαθύνουν βαθιά σε συγκεκριμένα έργα εντός αγωγού αιολικής ενέργειας του Vattenfall το φθινόπωρο.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης