Ασία

Το Ιράν προσφεύγει κατά του Τουρκμενιστάν για τη διακοπή παροχής φυσικού αερίου

Το Ιράν προσφεύγει κατά του Τουρκμενιστάν για τη διακοπή παροχής φυσικού αερίου
Το Τουρκμενιστάν σταμάτησε τις εξαγωγές φυσικού αερίου προς το Ιράν από την 1η Ιανουαρίου 2017, υποστηρίζοντας ότι η Τεχεράνη δεν πλήρωσε τις παραδώσεις φυσικού αερίου που έγιναν.
Το Ιράν θα αναλάβει σύντομα νομική δράση εναντίον της εθνικής εταιρείας φυσικού αερίου του Τουρκμενιστάν, Turkmengaz, για την διακοπή των εξαγωγών φυσικού αερίου προς την χώρα του Περσικού Κόλπου, όπως έκανε γνωστό ο αναπληρωτής υπουργός Πετρελαίου του Ιράν Hamid Reza Araqi.
Το Τουρκμενιστάν σταμάτησε τις εξαγωγές φυσικού αερίου προς το Ιράν από την 1η Ιανουαρίου 2017, υποστηρίζοντας ότι η Τεχεράνη δεν πλήρωσε τις παραδώσεις φυσικού αερίου που τις έγιναν.
Το Ιράν από την πλευρά του υποστηρίζει, ότι οι πληρωμές έγιναν κανονικά από την κρατική εταιρεία της χώρας NIGC στην Turkmengaz.
Ο Araqi υποστήριξε ακόμη, ότι παρά την διακοπή παροχής φυσικού αερίου, καμία πόλη ή χωριό του Ιράν δεν έχει έλλειψη φυσικού αερίου.
Κάλεσε δε το Τουρκμενιστάν να αποδείξει με στοιχεία τους ισχυρισμούς του, τονίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση το ζήτημα θα πάει στην διεθνή διαιτησία.
                                 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης