Τελευταία Νέα
Διεθνή

Medvedev (Gazprom): H εκλογή Trump και το Brexit θα βελτιώσουν τη στάση της Δύσης προς τη Ρωσία

tags :
Medvedev (Gazprom): H εκλογή Trump και το Brexit θα βελτιώσουν τη στάση της Δύσης προς τη Ρωσία
Το  πολιτικό περιβάλλον θα βρεθεί σε μία φάση σοβαρής αλλαγής με την εκλογή του κ.Trump, με το Brexit, με τις εκλογές στη Γαλλία,και τη Γερμανία», δήλωσε ο Medvedev  στο Reuters
Η ρωσική, κρατικά ελεγχόμενη, εταιρία παραγωγής αερίου Gazprom αναμένει ότι η εκλογή Trump, το Brexit και οι επικείμενες εκλογές στη Γαλλία και τη Γερμανία θα βελτιώσουν τη στάση της Δύσης προς τη Μόσχα, δήλωσε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Alexander Medvedev.
«Δεν είναι (μόνο) η δική μου άποψη αλλά πολλών άλλων επίσης ότι το πολιτικό περιβάλλον θα βρεθεί σε μία φάση σοβαρής αλλαγής.
 Με την εκλογή του κ.Trump, με το Brexit, με τις εκλογές στη Γαλλία, με τις εκλογές στη Γερμανία», δήλωσε ο Medvedev σε συνέντευξή του στο Reuters στο περιθώριο συνεδρίου στη Βιένη.
«Πιστεύουμε ότι τα αποτελέσματα αυτών των εκλογών αντανακλούν τη γνώμη των ανθρώπων που δεν είναι ικανοποιημένοι με συγκεκριμένες στάσεις του πολιτικού κατεστημένου», πρόσθεσε.
Ο Medvedev  σύμφωνα με το ΑΠΕ δήλωσε ότι αυτό θα βελτιώσει τη στάση της Δύσης όχι μόνο προς τη Ρωσία «αλλά γενικά θα αλλάξει την πολιτική των χωρών της Δύσης». Πρόσθεσε επίσης ότι δεν αναμένει γρήγορη μεταστροφή στην αμερικανική ενεργειακή πολιτική παρά τις πιέσεις του Trump για περισσότερες ενεργειακές εξαγωγές.
«Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι οι ΗΠΑ είναι ακόμα εισαγωγέας πετρελαίου και αερίου σε καθαρή βάση. Το να αλλάξει γρήγορα αυτή η κατάσταση δεν θα είναι δυνατόν λόγω της αύξησης της εγχώριας ζήτησης», δήλωσε ο Medvedev.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης