Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Κατασκευή αιολικού πάρκου από την Innogy στην Πολωνία με ανεμογεννήτριες της Nordex

tags :
Κατασκευή αιολικού πάρκου από την Innogy στην Πολωνία με ανεμογεννήτριες της Nordex
Θα εγκατασταθούν 11 ανεμογεννήτριες που κατασκευάζονται από τον όμιλο Nordex και το έργο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2020
Εργασίες για την κατασκευή του αιολικού πάρκου Zukowice στην Πολωνία ξεκινάει η Ιnnogy SE που είναι στρατηγικός εταίρος του Ομίλου Nordex και εργάζονται μαζί ως στρατηγικοί εταίροι για νέα έργα στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, προκειμένου να αναπτυχθούν καλύτερα σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον στο μέλλον.
Το Zukowice είναι ένα έργο αιολικής ενέργειας ισχύος 33MW, για το οποίο η σύμβαση κατακυρώθηκε στην πρώτη πολωνική δημοπρασία υπεράκτιων αιολικών έργων το Νοέμβριο του 2018.
Ειδικότερα, θα εγκατασταθούν 11 ανεμογεννήτριες που κατασκευάζονται από τον όμιλο Nordex και το έργο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2020.
Από την πλευρά του, ο Hans Bünting, Διευθύνων Σύμβουλος Επιχειρήσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο Ιnnogy SE, υπογράμμισε πως: «Μετά από τέσσερα χρόνια, μπορούμε τελικά να κατασκευάσουμε νέες ανεμογεννήτριες και πάλι στην Πολωνία. Η δημοπρασία τον περασμένο Νοέμβριο, η οποία ήταν εξαιρετικά επιτυχημένη για εμάς, ήταν ένα σημαντικό βήμα προς την αναζωογόνηση της πολωνικής αγοράς αιολικής ενέργειας με το πλήθος των εξαιρετικών θέσεων αιολικού πάρκου. Τώρα είμαστε στην ευχάριστη θέση να εκπληρώσουμε την υποχρέωση να κατασκευάσουμε το αιολικό πάρκο μετά την επιτυχία της δημοπρασίας. Αυτό είναι δυνατό μετά από τόσο σύντομο χρονικό διάστημα αποτελεί ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα της νέας μας στρατηγικής συνεργασίας με τον Όμιλο Nordex».
Η Πολωνία σχεδιάζει να παράγει τουλάχιστον το 15% της ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές μέχρι το 2020. Σήμερα υπάρχουν εγκατεστημένες ανεμογεννήτριες με συνολική χωρητικότητα περίπου έξι GW στην Πολωνία.
Παράλληλα, η Πολωνία αποτελεί μια σημαντική βασική αγορά για την Innogy. Η εταιρεία εκμεταλλεύεται οκτώ υπεράκτια αιολικά πάρκα με συνολική εγκατεστημένη παραγωγή άνω των 240 MW στην Πολωνία.
Ο Όμιλος έχει εγκαταστήσει πάνω από 25 GW αιολικής ενέργειας σε περισσότερες από 40 αγορές και το 2018 έφερε έσοδα ύψους περίπου 2,5 δισ. ευρώ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης