Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Ισορροπημένη θα είναι η αγορά πετρελαίου μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με τον υπουργό του Κουβέιτ

Ισορροπημένη θα είναι η αγορά πετρελαίου μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με τον υπουργό του Κουβέιτ
Η παραγωγή πετρελαίου από σχιστόλιθο εξακολουθεί να αυξάνεται
Ισορροπημένη θα είναι η αγορά πετρελαίου μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με τον υπουργό πετρελαίου του Κουβέιτ, Khaled al-Fadhel μιλώντας στο reuters.
Ειδικότερα, τόνισε ότι υπάρχουν ακόμη αβεβαιότητες σχετικά με την αύξηση της ζήτησης πετρελαίου λόγω ανησυχιών σχετικά με τον αντίκτυπο της εμπορικής διαμάχης ΗΠΑ και Κίνας στην παγκόσμια οικονομία, ενώ η παραγωγή πετρελαίου από σχιστόλιθο εξακολουθεί να αυξάνεται.
Αυτή η αβέβαιη προοπτική καθιστά δύσκολο για τον ΟΠΕΚ και τους συμμάχους του να έχουν ένα σαφές σχέδιο εφοδιασμού με πετρέλαιο για το δεύτερο εξάμηνο του έτους.
Στη συνέχεια, ο Fadhel υπογράμμισε πως είναι πολύ νωρίς για να πει τώρα εάν οι παραγωγοί πετρελαίου θα επεκτείνουν τους τρέχοντες στόχους παραγωγής τους μετά τον Ιούνιο.
Ο Οργανισμός των χωρών εξαγωγής πετρελαίου (ΟΠΕΚ), η Ρωσία και άλλοι παραγωγοί εκτός ΟΠΕΚ, γνωστοί ως OPEC +, συμφώνησαν να μειώσουν την παραγωγή κατά 1,2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) από την 1η Ιανουαρίου για έξι μήνες, μια συμφωνία που αποσκοπούσε στη διακοπή των αποθεμάτων την οικοδόμηση και την εξασθένιση των τιμών.
Τέλος, ανέφερε την πιθανότητα περαιτέρω κυρώσεων από τις ΗΠΑ για τη Βενεζουέλα, πολιτικών εντάσεων στη Λιβύη, αύξησης της παραγωγής πετρελαίου σχιστολιθικών πετρωμάτων και εμπορικής διαμάχης μεταξύ Ουάσινγκτον και Πεκίνου ως λόγους για τους οποίους η παγκόσμια προσφορά και ζήτηση παραμένει ασαφής.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης