Κατασκευή αιολικού πάρκου 140 MW από την Enel Green Power στη Ν. Αφρική

Κατασκευή αιολικού πάρκου 140 MW από την Enel Green Power στη Ν. Αφρική
Tο αιολικό πάρκο υποστηρίζεται από 20ετή συμφωνία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας με την τοπική Eskom
Την κατασκευή αιολικού πάρκου 140 MW ξεκίνησε η Enel Green Power στη Νότιο Αφρική, με την συγκεκριμένη επένδυση να αγγίζει τα 180 εκατ. ευρώ περιλαμβάνοντας 41 ανεμογεννήτριες.
Σύμφωνα με το evwind, το έργο θα είναι πλήρως λειτουργικό κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2021 και θα παράγει 568 GWh ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως.
Παράλληλα, το αιολικό πάρκο υποστηρίζεται από 20ετή συμφωνία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας με την τοπική Eskom, ως μέρος του Προγράμματος Προμηθειών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας από την κυβέρνηση της Νοτίου Αφρικής.
Από πλευράς Enel Green Power, ο Antonio Cammisecra υπογράμμισε πως: «Με την έναρξη της κατασκευής του τέταρτου έργου αιολικής ενέργειας στην επαρχία της Νότιας Αφρικής συνεχίζουμε να συμβάλλουμε στην κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη της περιοχής μέσω της πολιτικής μας με μηδενικές εκπομπές. Αυτές οι πρωτοβουλίες περιλαμβάνουν το καινοτόμο μοντέλο που υλοποιείται στο εργοτάξιο του Oyster Bay, καθώς και οι δραστηριότητες βιωσιμότητας που επικεντρώνονται στην επιστημονική και τεχνική εκπαίδευση στην περιοχή γύρω από το έργο».
Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι: «Εξετάζοντας το μέλλον, θα συνεχίσουμε να αξιοποιούμε την αφθονία των ανανεώσιμων πόρων της Νότιας Αφρικής, δημιουργώντας έναν κύκλο αειφόρου παραγωγής ενέργειας, εκπαίδευσης και ανάπτυξης».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης