Τελευταία Νέα

Deal μεταξύ Vattenfall και Microsoft για τη δημιουργία κέντρων δεδομένων με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα

Deal μεταξύ Vattenfall και Microsoft για τη δημιουργία κέντρων δεδομένων με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα
Σημαντική συμφωνία για το μέλλον
Σε συνεργασία ήρθαν Vattenfall και η Microsoft για την δημιουργία νέου κέντρου δεδομένων, με «καύσιμο» την πράσινη ενέργεια.
Ειδικότερα, ο γενικός στόχος είναι η σημαντική μείωση του αποτυπώματος του άνθρακα, η τροφοδότηση κέντρων με 100% ανανεώσιμη ενέργεια και η προώθηση καινοτόμων λύσεων.
Από την πλευρά του, ο αρμόδιος για θέματα στρατηγικής της σουηδικής Vattenfall, Andreas Regnell παρατήρησε ότι αυτή η εταιρική σχέση συνάδει με τη γενική στρατηγική της εταιρείας, έχοντας για ταυτότητα την ζωή χωρίς τα ορυκτά καύσιμα.
«Θα υποστηρίξουμε τη Microsoft για την προμήθεια ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για τα μελλοντικά κέντρα δεδομένων και θα συμβάλουμε στην παροχή καινοτόμων λύσεων για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα» πρόσθεσε.
Υπενθυμίζεται ότι η Microsoft και η Vattenfall ανακοίνωσαν το 2017 συμφωνία για την κατασκευή του μεγαλύτερου αιολικού πάρκου στην Ολλανδία, συνολικής ισχύος 180 MW.
Η Microsoft αγόρασε το 100% της αιολικής ενέργειας που θα δημιουργηθεί από την εκμετάλλευση, η οποία θα βρίσκεται δίπλα στο τοπικό κέντρο δεδομένων της στις Κάτω Χώρες.
Τέλος, τον Σεπτέμβριο, η Google υπέγραψε 10ετή συμφωνία για την αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από τρία νέα αιολικά πάρκα που κατασκευάζονται στη Φινλανδία και θα τροφοδοτούν ένα από τα κέντρα δεδομένων της.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης