Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Ποιοί υπουργοί διαφώνησαν με τις αλλαγές την ηγεσία του Άρειου Πάγου

Ποιοί υπουργοί διαφώνησαν με τις αλλαγές την ηγεσία του Άρειου Πάγου
Διαφωνία Πιτσιόρλα, Βίτσα και Σταθάκη κατά την διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου
Διαφωνίες διατυπώθηκαν από μέλη του υπουργικού συμβουλίου στην εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα για τις αλλαγές στην ηγεσία του Αρείου Πάγου.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας, και ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης διαφώνησαν με την διαδικασία.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Πιτσιόρλας είπε ότι δεν θα πρέπει τελικά το υπουργικό συμβούλιο να αποφασίσει τα νέα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την ηγεσία του Αρείου Πάγου ενώ ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές τις 7ης Ιουλίου και ότι αποχωρεί από την ενεργό πολιτική.
Διαφωνίες εξέφρασαν κατά τις ίδιες πληροφορίες και ο κ. Βίτσας αλλά και ο Γιώργος Σταθάκης,οι οποίοι επεσήμαναν ότι έγιναν λάθος χειρισμοί με αποτέλεσμα να υπάρχουν παρερμηνείες. Τον προβληματισμό του φέρεται να εξέφρασε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, κυρίως ως προς τους επικοινωνιακούς χειρισμούς, χωρίς ωστόσο να φέρει αντιρρήσεις.
Ακολούθησε έντονη συζήτηση με αλλεπάλληλες αντιπαραθέσεις μεταξύ των δύο απόψεων. Η πλειοψηφία του υπουργικού συμβουλίου τάχθηκε τελικώς υπέρ της εισήγησης του Αλέξη Τσίπρα, συνεκτιμώντας τις ψήφους που είχαν πάρει οι δύο ανώτατες δικαστές στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και το ότι οι δύο κυρίες ισοψήφισαν.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης