Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Προβλήματα στην τροφοδοσία της αγοράς με φυσικό αέριο από την επιμονή Τζώρτζη να παραμείνει στο τιμόνι της ΔΕΠΑ

Προβλήματα στην τροφοδοσία της αγοράς με φυσικό αέριο από την επιμονή Τζώρτζη να παραμείνει στο τιμόνι της ΔΕΠΑ

Δεν είχε άμεσο αποτέλεσμα η προσπάθεια του υπουργού Σταθάκη να απομακρύνει από τη θέση του τον διευθύνοντα σύμβουλό της εταιρίας

Σοβαρές παρενέργειες στην τροφοδοσία των πελατών της με φυσικό αέριο προκαλεί η δυσλειτουργία της ΔΕΠΑ εξ αιτίας του κενού διοίκησης που έχει προκληθεί από την άρνηση του κ Δημήτρη Τζώρτζη να ανταποκριθεί στις εντολές του υπουργείου Ενέργειας για απομάκρυνση από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.
Πληροφορίες φέρουν τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΔΕΠΑ να βρίσκονται επί ποδός από χθες (11/6), καθώς με σοβαρή καθυστέρηση διαπιστώθηκε ότι οι ποσότητες φυσικού αερίου για την τροφοδοσία των πελατών της ενδεχομένως να μην επαρκούν μέχρι τις 15 του μηνός που αναμένεται νέο φορτίο LNG στις εγκαταστάσεις της Ρεβυθούσας.

Μάλιστα από χθες, πληροφορίες φέρουν τους υπευθύνους τις εταιρίας να βρίσκονται σε αναζήτηση προμήθειας φυσικού αερίου από τρίτους προμηθευτές προκειμένου να καλύψουν τις συμβατικές υποχρεώσεις της προς τους πελάτες τους.
Το πρόβλημα δημιουργήθηκε λόγω της αύξησης της κατανάλωσης από την χρήση των κλιματιστικών με τις πρώτες υψηλές θερμοκρασίες του Ιουνίου και την αδυναμία έγκυρου συντονισμού ως αποτέλεσμα της ακυβερνησίας της εταιρίας για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα.

Άκαρπη η παρέμβαση Σταθάκη

Άγνωστο πάντως παραμένει το πότε θα η εταιρία θα επιστρέψει σε ρυθμούς κανονικότητας, αφού η χθεσινή παρέμβαση του υπουργού Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη προς τους μετόχους (ΤΑΙΠΕΔ και ΕΛΠΕ) δεν φαίνεται να οδηγεί σε άμεσες λύσεις.
Ο υπουργός στη συνάντηση που είχε τους επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ (Ξενόφος, Λαμπίρης) και των ΕΛΠΕ (Τσοτσορός), ζήτησε από την ηγεσία του Ταμείου να συγκαλέσει άμεσα Γενική Συνέλευση, προκειμένου οι μέτοχοι να αντικαταστήσουν τον κ. Τζώρτζη και να μεταβιβάσουν τις αρμοδιότητές του στον πρόεδρο της εταιρείας κ. Δότση. 
Το ΤΑΙΠΕΔ για να συγκαλέσει γενική συνέλευση επικαλείται ότι θα πρέπει το ΔΣ της ΔΕΠΑ να απαντήσει εάν υπάρχουν δυσλειτουργίες στη διοίκηση της εταιρείας, ώστε να τηρηθούν οι αρχές της εταιρικής διακυβέρνησης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης