Τελευταία Νέα

Θ. Φέσσας (ΣΕΒ): H ανάταξη της ελληνικής οικονομίας θα επιτευχθεί μόνο με θαρραλέες μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις

tags :
Θ. Φέσσας (ΣΕΒ): H ανάταξη της ελληνικής οικονομίας θα επιτευχθεί μόνο με θαρραλέες μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις

11 θετικά παραδείγματα παρουσιάστηκαν  στη διαφορετική απογευματινή εκδήλωση της ΓΣ ΣΕΒ

Με κεντρικό μήνυμα της φετινής Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ, «Το αύριο, σήμερα: για την Ελλάδα των άξιων και των αξιών», συνεχίστηκαν οι εργασίες της  απογευματινής εκδήλωσης της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου.
 Χαιρετισμό απεύθυνε εκ μέρους του Πρωθυπουργού ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κ. Γιάννης Δραγασάκης, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Πρόεδρος της Business Europe κ. Pierre Gattaz.
Στη, διαφορετική, φετινή Γενική Συνέλευση παρουσιάστηκαν 11 θετικά παραδείγματα από την οικονομία και τις επιχειρήσεις, την εκπαίδευση και την κοινωνική προσφορά, τον δημόσιο τομέα και την αυτοδιοίκηση, με στόχο να αναδείξουμε την «Ελλάδα αλλιώς».  
Η Γενική Συνέλευση συνεχίστηκε με συζήτηση, με θέμα: «Να φέρουμε το αύριο σήμερα. Για την Ελλάδα των άξιων και των αξιών» στην οποία συμμετείχαν οι Θεόδωρος Φέσσας, Πρόεδρος ΣΕΒ, Θεοδόσης Π. Τάσιος, Ομότιμος Καθηγητής ΕΜΠ και Μαρία Κοκάλα, Τελειόφοιτος Λυκείου, Υπότροφος του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Θεόδωρος Φέσσας αφού ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες, υπογράμμισε τη σχέση του ΣΕΒ με την ευρωπαϊκή ιδέα και τους φορείς που αγωνίζονται για την περαιτέρω ευρωπαϊκή εμβάθυνση, τονίζοντας πως είναι ισχυρή και αναλλοίωτη στο χρόνο. 
Ο ΣΕΒ, έχει με κάθε τρόπο τονίσει πώς η ανάταξη της Ελληνικής οικονομίας θα επιτευχθεί μόνο με θαρραλέες μεταρρυθμίσεις, περισσότερες επενδύσεις, ανταγωνιστική φορολογία στην εργασία και στην παραγωγή, ψηφιοποίηση της οικονομίας και του κράτους, παιδεία, κράτος  δικαίου, κοινωνική συνοχή και εθνική συνεννόηση.
Για να ξεκολλήσουμε από τις θέσεις των ουραγών στις διεθνείς αξιολογήσεις, και για να σταματήσουμε να αντιστεκόμαστε στην αλλαγή, πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα διαχρονικά μας προβλήματα.
«Επιλέξαμε να αναδείξουμε φωτεινά παραδείγματα: Ιδιωτικές εταιρείες, δημόσιοι οργανισμοί, κοινωνικές πρωτοβουλίες και άξιοι συμπολίτες μας, που ξεχωρίζουν για τις επιδόσεις τους  και  στέλνουν μηνύματα αισιοδοξίας και ελπίδας. Επιδόσεις που στηρίζονται σε  γνώση, καινοτομία, εξωστρέφεια, αξιοκρατία, συνεργασία, αλληλεγγύη.
Είναι αξίες που δημιουργούν νησίδες αριστείας. Ζητούμενο, είναι οι νησίδες αυτές να πολλαπλασιαστούν και να γίνουν ο κανόνας για μία νέα ενάρετη και διατηρήσιμη κανονικότητα για την χώρα. Ένα  στέρεο έδαφος για την ανοικοδόμηση της οικονομίας και της  κοινωνίας. Επιλέξαμε να ακούσουμε και να εμπνευσθούμε από άξιους συμπολίτες μας, που με όπλο και κινητήρια δύναμη τις αξίες τους πέτυχαν να αποτελούν  θετικά παραδείγματα. Επιδίωξή μας είναι η σημερινή βραδιά να ευαισθητοποιήσει μυαλά και συνειδήσεις ώστε να κτυπηθεί το κακό στην ρίζα του.»



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης