Χρηματιστήριο

Τιτάν: Στους δείκτες MSCI και GEIS Small Cap αν πετύχει η δημόσια πρόταση

tags :
Τιτάν: Στους δείκτες MSCI και GEIS Small Cap αν πετύχει η δημόσια πρόταση
Οι σχετικές αναλυτικές ανακοινώσεις των MSCI και FTSE Russell είναι διαθέσιμες στο http://ir.titan.gr/el/gatepost2019.
Στο πλαίσιο της προαιρετικής Δημόσιας Πρότασης για την ανταλλαγή μετοχών της Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ («ΤΙΤΑΝ») με μετοχές της ΤΙΤΑΝ Cement International SA («ΤCΙ») που βρίσκεται σε εξέλιξη, η TITAN ενημερώνει για την έκδοση δύο σχετικών ανακοινώσεων από τους διεθνείς οργανισμούς χρηματιστηριακών δεικτών MSCI και FTSE Russell.
Ο οργανισμός MSCI ανακοίνωσε στις 26/6/2019 πως, εάν η Δημόσια Πρόταση είναι επιτυχής, προτίθεται να εντάξει την TCI στους δείκτες MSCI Global Standards, με χώρα κατάταξης την Ελλάδα.
Σε περίπτωση επίτευξης ποσοστού ανταλλαγής μετοχών άνω του 85%, η TCI θα θεωρηθεί η συνέχεια της ΤΙΤΑΝ, ενώ αν το ποσοστό αποδοχής είναι κάτω του 85% τότε στους δείκτες θα ενταχθούν τόσο οι μετοχές ΤCΙ όσο και οι μετοχές ΤΙΤΑΝ.
Αντίστοιχα, ο οργανισμός FTSE Russell ανακοίνωσε στις 28/6/2019 πως, σε περίπτωση επιτυχούς έκβασης της Δημόσιας Πρότασης, προτίθεται να εντάξει τις μετοχές TCI από την 24η Ιουλίου 2019 στον δείκτη GEIS Small Cap (Belgium), με βάση τις τρέχουσες εκτιμήσεις. Εάν το ποσοστό αποδοχής είναι κάτω του 90%, τότε η μετοχή της ΤΙΤΑΝ θα παραμείνει στον δείκτη GEIS Mid Cap Indexes (Greece) με μειωμένο συντελεστή στάθμισης.
Το Χρηματιστήριο Αθηνών επίσης έχει ανακοινώσει ότι σε περίπτωση επιτυχούς ολοκλήρωσης της δημόσιας πρότασης, οι μετοχές της TCI θα αντικαταστήσουν τις μετοχές της ΤΙΤΑΝ στους δείκτες που αυτή συμμετέχει, πριν την έναρξη των συναλλαγών την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης της TCI στο ΧΑ.
Οι σχετικές αναλυτικές ανακοινώσεις των MSCI και FTSE Russell είναι διαθέσιμες στο http://ir.titan.gr/el/gatepost2019.
Την σχετική ανακοίνωση του Χρηματιστηρίου Αθηνών μπορείτε να δείτε στον ιστότοπο του Χρηματιστηρίου, https://bit.ly/2XmUkqt.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης