Τελευταία Νέα
Ενέργεια

«Έφυγε» σε ηλικία 61 ετών ο βαρόνος του άνθρακα, Christopher Cline σε συντριβή ελικοπτέρων

«Έφυγε» σε ηλικία 61 ετών ο βαρόνος του άνθρακα, Christopher Cline σε συντριβή ελικοπτέρων
Η ενασχόλησή του με τον άνθρακα ξεκίνησε στην ηλικία των 22
Σε αεροπορικό δυστύχημα σκοτώθηκε χθες (4/7) ο μεγαλοπρεπής μεγιστάνας του άνθρακα Christopher Cline.
Ο μεγιστάνας του άνθρακα και ο δισεκατομμυριούχος Christopher Cline, 61 ετών, ήταν μεταξύ επτά ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους σε συντριβή ελικοπτέρων  στις Μπαχάμες
Ειδικότερα, ο Cline ήταν γνωστός για την αναβίωση του μεταλλευτικού κλάδου του Ιλλινόις και άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 61 ετών.
Η ενασχόλησή του με τον άνθρακα ξεκίνησε στην ηλικία των 22. Δέκα χρόνια αργότερα, ίδρυσε τον όμιλο Cline για να εξάγει τον άνθρακα από τις κοιλότητες και τους κυματισμούς των Απαλαχίων.

Αργότερα, η εταιρεία αποτιμήθηκε σε περισσότερα από 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια.
"Ο Chris Cline δημιούργησε μια αυτοκρατορία και σε κάθε περίσταση ήταν πάντα εκεί για να δώσει", δήλωσε ο κυβερνήτης της Δυτικής Βιρτζίνιας - και συνεργάτης ανθρακωρύχος - ο Jim Justice στο Twitter.
Παράλληλα, ο Cline δεν ήταν ξένος στην πολιτική. Το 2017 αποκαλύφθηκε ότι έδωσε 1 εκατομμύριο δολ. στην εναρκτήρια επιτροπή του Προέδρου Donald Trump. Δύο χρόνια νωρίτερα, αποκάλυψε τον εαυτό του ως δωρητή πίσω από τη συνεισφορά ενός εκατομμυρίου δολαρίων σε ένα super-PAC που υποστήριζε την προεδρική εκστρατεία του Jeb Bush.

8


Μεγαλωμένος σε μια πόλη της δυτικής Βιρτζίνια των 200 κατοίκων, ο Cline έγινε ένας από τους πλουσιότερους βαρόνους άνθρακα στην Αμερική. Σύμφωνα με το προφίλ του Bloomberg Markets του 2010, το οποίο τον χαρακτήριζε "Νέο βασιλέα άνθρακα", κατείχε ένα σκάφος μήκους 164 ποδιών που ονομάζεται Ορυχεία και ένα αρχοντικό με έκταση 34.400 τετραγωνικών μέτρων στη Φλόριντα. Το ίδιο προφίλ σημείωσε ότι θα ταξιδέψει στο Ιλλινόις σε ιταλικό ελικοπτέο AgustaWestland με τον αυστραλιανό ποιμένα του.
Ήταν νεαρός άνδρας," είπε ο Glasser. "Ήταν έντονος. Ήταν ένας μεγάλος άνθρωπος, και θα χάσει.''
Ωστόσο, αρκετά ήταν τα χτυπήματα της μοίρας προς τον Cline, του οποίου η πρώτη σύζυγός πέθανε από καρκίνο του μαστού το 1987 και ο καλύτερος φίλος του, Sidney Green, πέθανε το 2002, όταν η στέγη κατέρρευσε στο ορυχείο της Cline κοντά στο Wharton της Δυτικής Βιρτζίνιας.
Παράλληλα, το 2010 είχε πει πως οι γιοι του Christopher και Alex, τότε 16 και 15, θα ήταν αρκετά μεγάλοι για να ενταχθούν στην επιχείρησή του. Είπε ότι θα χρειαστούν εκπαίδευση στο κολέγιο και θα σκληρυνθούν για τη ζωή κάτω από το έδαφος. Για να βοηθήσει τα παιδιά του, συμπεριλαμβανομένων των δύο κοριτσιών, να εκτιμήσουν τις προνομιούχες ζωές τους, ο Cline δήλωσε εκείνη την εποχή ότι κάποιες φορές τους παρουσιάσε τους ανθρακωρύχους και τους έδωσαν βίντεο όταν ξεκίνησαν για το πως γίνεται η δουλειά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης