Ενέργεια

Αρνητικός στις ανεμογεννήτριες ο Putin - Βλάπτουν τα πτηνά και τα σκουλήκια

tags :
Αρνητικός στις ανεμογεννήτριες ο Putin - Βλάπτουν τα πτηνά και τα σκουλήκια
«Η παραγωγή αιολικής ενέργειας είναι καλή, αλλά τα πτηνά λαμβάνονται υπόψη στην περίπτωση αυτή;» αναρωτήθηκε ο Ρώσος πρόεδρος
Τη χρήση της αιολικής ενέργειας αμφισβήτησε ο Ρώσος πρόεδρος χαρακτηρίζοντας τις ανεμογεννήτριες επιβλαβείς για τα πτηνά και τα σκουλήκια.
«Η παραγωγή αιολικής ενέργειας είναι καλή, αλλά τα πτηνά λαμβάνονται υπόψη στην περίπτωση αυτή; Πόσα πουλιά πεθαίνουν; "δήλωσε ο Πούτιν σε τηλεοπτικό συνέδριο για τη βιομηχανία στη ρωσική πόλη του Yekaterinburg.
«Οι ανεμογεννήτριες δονούνται, με αποτέλεσμα να σκουλήκια να βγαίνουν από το έδαφος. Δεν είναι αστείο», πρόσθεσε.
Όπως αναμεταδίδει το evwind, η Ρωσία, ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς ορυκτών καυσίμων παγκοσμίως, υστερεί σε σχέση με άλλες χώρες στην ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως η ηλιακή και η αιολική ενέργεια.
Ειδικότερα, η αιολική ενέργεια σπάνια χρησιμοποιείται στη χώρα για να παράγει ηλεκτρική ενέργεια. Η Enel της Ρωσίας δεσμεύτηκε 90 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας έως το 2024 με χωρητικότητα 71 MW.
Τέλος, ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε ότι οι άνθρωποι δεν θα ήθελαν να ζουν σε έναν πλανήτη με «σειρές αιολικών γεννητριών και διάφορα στρώματα ηλιακών συλλεκτών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης