Περιβάλλον

Συνάντηση του του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη με τον Δήμαρχο Ελληνικού - Αργυρούπολης

Συνάντηση του του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων  Άδωνι Γεωργιάδη με τον Δήμαρχο Ελληνικού - Αργυρούπολης
Ενημέρωση για τις εκκρεμμότητες της επένδυσης στο Ελληνικό
Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, πραγματοποίησε συνάντηση σήμερα, Τετάρτη 10 Ιουλίου, με τον δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρουπόλεως και Πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης της Επένδυσης του Ελληνικού, κ. Γιάννη Κωνσταντάτο. Στη συνάντηση παρέστη και ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε:

«Συνάντησα θεσμικά τον Δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρουπόλεως και Πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης της Επένδυσης του Ελληνικού, κύριο Γιάννη Κωνσταντάτο για να ενημερωθώ για τις εκκρεμότητες, που εμποδίζουν την έναρξη της πολυπόθητης επένδυσης, η οποία θα αλλάξει όχι μόνο την Αττική, αλλά ολόκληρη την Ελλάδα.
Έχει αποφασίσει ο Πρωθυπουργός το έργο αυτό να προχωρήσει και θα προχωρήσει.
Για αυτό το λόγο υπήρξε άμεση επικοινωνία και συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών, κύριο Χρήστο Σταϊκούρα και επικοινωνία με τον Υπουργό Εσωτερικών, κύριο Τάκη Θεοδωρικάκο και τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κύριο Κωστή Χατζηδάκη.
Ταυτόχρονα υπήρξε επικοινωνία και συνάντηση με τον Υφυπουργό Δημοσιονομικής Πολιτικής, κύριο Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Σκοπός είναι κάθε εκκρεμές εμπόδιο που εμποδίζει την άμεση έναρξη αυτού του έργου, να λυθεί όσο το δυνατόν συντομότερα, διότι αυτά που λέμε, τα εννοούμε. Η εντολή του Πρωθυπουργού πρέπει να υλοποιηθεί».


Από την πλευρά του, ο κ. Κωνσταντάτος ανέφερε:

«Είναι εντυπωσιακό ότι θέματα που λιμνάζουν για το Ελληνικό και τον φορέα διαχείρισης και για το μέλλον της ανάπτυξης εδώ και δύο έως τρία χρόνια, εντός λίγων λεπτών, για να μην πω δευτερολέπτων, μετά από ενημέρωση που έκανα στον αρμόδιο Υπουργό, κύριο Άδωνι Γεωργιάδη, βρήκαν άμεση ανταπόκριση και σχεδόν λύση. Ο Υπουργός πήρε όλες τις πρωτοβουλίες που χρειαζόμαστε προκειμένου τόσο ο Υπουργός Οικονομικών, κύριος Σταϊκούρας όσο και όλοι οι συναρμόδιοι και εμπλεκόμενοι φορείς της Κυβέρνησης, τις επόμενες ημέρες, να καθίσουμε στο τραπέζι και να μπορέσουμε από κοινού να δώσουμε λύσεις σε θέματα που αφορούν τόσο τη λειτουργία του φορέα όσο και την ομαλή έναρξη της επένδυσης και τη σύνδεσή της, το πιο σημαντικό από όλα, με την τοπική κοινωνία που ναι μεν τη θέλει αλλά τη θέλει με κάποιες προϋποθέσεις έτσι ώστε να μην επιβαρυνθεί περιβαλλοντολογικά, κοινωνικά και πολιτισμικά.
Συνεπώς, η σημερινή συνάντηση με τον κύριο Γεωργιάδη μου έδωσε μία πολύ μεγάλη ανάσα για το τι μέλλει γενέσθαι, όχι μόνο για την έναρξη του έργου που την περιμένουμε, βεβαίως αφού ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, αλλά κυρίως για το πως η ελληνική Κυβέρνηση θα απαντήσει στα θέλω και στα ερωτήματα που θέτει η τοπική κοινωνία. Και σήμερα πήραμε απαντήσεις».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης