Νικήτρια η Vattenfall στον διαγωνισμό για την ολλανδική υπεράκτια αιολική ενέργεια

tags :
Νικήτρια η Vattenfall στον διαγωνισμό για την ολλανδική υπεράκτια αιολική ενέργεια
Οι αιολικοί σταθμοί θα έχουν χωρητικότητας περίπου 1,5 GW συνδυασμένης αιολικής ενέργειας
Η Vattenfall κέρδισε το διαγωνισμό για τη δεύτερη φάση του ολλανδικού αιολικού πάρκου Hollandse Kust Zuid (HKZ) 3 & 4. Τον Σεπτέμβριο του 2018 χορηγήθηκαν στην Vattenfall άδειες για την κατασκευή της πρώτης φάσης HKZ 1 & 2. Οι αιολικοί σταθμοί θα έχουν χωρητικότητας περίπου 1,5 GW συνδυασμένης αιολικής ενέργειας και θα καταστούν τα δύο πρώτα μη επιδοτούμενα αιολικά πάρκα αιολικής ενέργειας στον κόσμο όταν τεθούν σε λειτουργία.
Ο Magnus Hall, διευθύνων σύμβουλος της Vattenfall, σχολιάζει: "Αυτή είναι εξαιρετική είδηση ​​για τη Vattenfall, τους εταίρους μας και την ολλανδική ενεργειακή μετάβαση γενικότερα. Αποτελεί σημαντικό βήμα για τη Vattenfall ενόψει της φιλοδοξίας μας να κάνουμε δυνατή τη διαβίωση χωρίς ορυκτά μέσα. Οι Κάτω Χώρες είναι μια σημαντική αγορά για εμάς και αυτό θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα αιολικά μας έργα. Ανυπομονούμε να συμβάλουμε με αυτό το έργο στη μετατροπή του ολλανδικού ενεργειακού συστήματος. "
Τέλος, η κατασκευή των εν λόγω έργων προγραμματίζεται για το 2022. Σύμφωνα με τους κανόνες υποβολής προσφορών, το Hollandse Kust Zuid 3 & 4 πρέπει να είναι πλήρως λειτουργικό εντός 5 ετών από τη στιγμή που η άδεια έχει καταστεί αμετάκλητη. Συνολικά, το 1 - 4 HKZ θα παράγει ανανεώσιμη ενέργεια για μέχρι 3 3 εκατομμύρια ολλανδικές κατοικίες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης