Πετρέλαιο

Πρόβλεψη του ΟΠΕΚ για μειωμένη ζήτηση πετρελαίου το 2020

Πρόβλεψη του ΟΠΕΚ για μειωμένη ζήτηση πετρελαίου το 2020

Η πτώση της ζήτησης υπογραμμίζει τη σταθερή ώθηση που έχει η πολιτική του ΟΠΕΚ για τη στήριξη των τιμών από τις περικοπές εφοδιασμού

Πρόβλεψη για μειωμένη παγκόσμια ζήτηση στο πετρέλαιο το επόμενο έτος, έκανε ο ΟΠΕΚ.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τις πρώτες προβλέψεις για το 2020, ο οργανισμός θα χρειαστεί 29,27 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) αργού από τα 14 μέλη του το επόμενο έτος, μειώνοντας τα 1,34 εκατομμύρια bpd από το τρέχον έτος.
Η πτώση της ζήτησης υπογραμμίζει τη σταθερή ώθηση που έχει η πολιτική του ΟΠΕΚ για τη στήριξη των τιμών από τις περικοπές εφοδιασμού, δίνοντας στο σχιστόλιθο των ΗΠΑ και σε άλλες ανταγωνιστικές προμήθειες. Αυτό δυνητικά δίνει στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump, μεγαλύτερο περιθώριο για να διατηρήσει τις κυρώσεις στα μέλη του ΟΠΕΚ Ιράν και Βενεζουέλα.
Ο ΟΠΕΚ στην έκθεση προέβλεψε επίσης ότι η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα αυξηθεί με τον ίδιο ρυθμό όπως φέτος και ότι η παγκόσμια οικονομία θα επεκταθεί σε ρυθμούς του 2019, παρά την επιβράδυνση της ανάπτυξης στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα.
Υπενθυμίζεται ότι με στόχο να ενισχύσουν την τιμή του «μαύρου χρυσού» ο Οργανισμός Πετρελαιοπαραγωγών Κρατών (ΟΠΕΚ) και οι συνεργαζόμενες χώρες με πρωτοπόρο τη Ρωσία συνήψαν συμφωνία για παράταση της μειωμένης παραγωγής έως και τον Μάρτιο του 2020. Η απόφασή τους αυτή λαμβάνεται σε μία περίοδο κατά την οποία η παγκόσμια οικονομία αποδυναμώνεται και η παραγωγή πετρελαίου των Ηνωμένων Πολιτειών διογκώνεται.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης