Τελευταία Νέα
Απόψεις

P. Vergerio (IGI Poseidon): Η Ελλάδα έχει ισχυρή δυναμική να καταστεί κρίσιμος περιφερειακός κόμβος φυσικού αερίου

tags :
P. Vergerio (IGI Poseidon): Η Ελλάδα έχει ισχυρή δυναμική να καταστεί κρίσιμος περιφερειακός κόμβος φυσικού αερίου
Ως προς το project Poseidon EastMed, ο κ. Vergerio υπογράμμισε ότι βρίσκεται σε τροχιά για την τελική επενδυτική απόφαση
Η Ελλάδα έχει ισχυρή δυναμική να καταστεί κρίσιμος περιφερειακός κόμβος φυσικού αερίου και τα projects του IGI Poseidon θα συνδράμουν την ωρίμανση του εγχειρήματος, τόνισε ο Εκτελεστικός αντιπρόεδρος, Gas Midstream, Energy Management & Optimization της Edison και ο διευθύνων σύμβουλος της IGI Poseidon Pierre Vergerio.
Αναφερόμενος στον IGB, «την πρώτη επιλογή διαφοροποίησης για τα Βαλκάνια», σημείωσε ότι είναι έτοιμες σχεδόν όλες οι διαδικασίες, εκτός από τη σύμβαση χρηματοδότησης που είναι υπό διαπραγμάτευση στη βουλγαρική πλευρά. Όλοι οι παίκτες είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν, επεσήμανε, εκφράζοντας την προσδοκία να έχει υλοποιηθεί η διασύνδεση έως το 2020.
Ως προς το project Poseidon EastMed, ο κ. Vergerio υπογράμμισε ότι βρίσκεται σε τροχιά για την τελική επενδυτική απόφαση, «παρέχοντας μια ανταγωνιστική διαδρομή εξαγωγών για τα αποθέματα της Ανατολικής Μεσογείου».
Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε: «Δεν είμαστε σε ανταγωνισμό με το υπουργείο Ενέργειας της Κύπρου, καθώς υπάρχει αρκετός χώρος για τουλάχιστον δύο projects στην περιοχή».
 
 
*Από την ομιλία του στο συνέδριο του Economist
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης