Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Μανουσάκης: Στρατηγική προτεραιότητα του ΑΔΜΗΕ το επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 4 δισ. ευρώ

Μανουσάκης: Στρατηγική προτεραιότητα του ΑΔΜΗΕ το επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 4 δισ. ευρώ
Ο κλάδος βρίσκεται σε μετασχηματισμό όπως σε όλη την Ευρώπη
Για την ετοιμότητα του ΑΔΜΗΕ ως προς την εφαρμογή του target model τον Δεκέμβριο δεσμεύθηκε από το βήμα του Economist ο πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης, που είπε πάντως ότι η αγορά συνολικά θα είναι έτοιμη στο δεύτερο τρίμηνο του 2020.
Τόνισε ότι ο κλάδος βρίσκεται σε μετασχηματισμό όπως σε όλη την Ευρώπη και σε αυτό το περιβάλλον ο διαχειριστής μεταφοράς ενέργειας διαδραματίζει σημαντικό ρόλο.
Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε στην στρατηγική προτεραιότητα του ΑΔΜΗΕ, που είναι το επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 4 δισ. ευρώ.
Όπως είπε ο κ. Μανουσάκης, έχουν «ξεκλειδώσει» 1,5 δις. ευρώ επενδύσεις με τα έργα στις νησιωτικές διασυνδέσεις να είναι στο επίκεντρο. Πρόσθεσε ότι με ταχείς ρυθμούς και εντός χρονοδιαγράμματος υλοποιούνται τα έργα στις Κυκλάδες - με την Σαντορίνη και τη Μήλο να εισέρχονται στην επόμενη φάση του έργου - γεγονός σημαντικό για την τουριστική βιομηχανία. Έκανε λόγο επίσης για τη διασύνδεση Κρήτης Πελοποννήσου, η οποία όταν ολοκληρωθεί θα είναι η μεγαλύτερη υποβρύχια, τέτοιου τύπου διασύνδεση στον κόσμο. Ο κ. Μανουσάκης αναφέρθηκε επίσης μεταξύ άλλων στη διασύνδεση Κρήτης Αττικής, Δωδεκανήσων ΒΑ Αιγαίου καθώς και στο ηπειρωτικό δίκτυο με την Πελοπόννησο στο επίκεντρο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης