Ναυτιλία

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης «συνέλαβαν» το βρετανικό τάνκερ Stena Impero στο Στενό του Χορμούζ

tags :
Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης  «συνέλαβαν» το βρετανικό τάνκερ Stena Impero στο Στενό του Χορμούζ
Κατεπείγουσα σύσκεψη της βρετανικής κυβέρνησης για την υπόθεση
Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι «συνέλαβαν» το βρετανικό τάνκερ Stena Imperο στο Στενό του Χορμούζ.
Μέλη της ναυτικής δύναμης των Φρουρών ανέβηκαν στο δεξαμενόπλοιο «για μη τήρηση του διεθνούς ναυτικού κώδικα», κατόπιν «αιτήματος των λιμενικών και ναυτιλιακών αρχών της επαρχίας Χορμοζγκάν», ανέφερε η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Sepahnews, τον ιστότοπο των Φρουρών, και μεταδόθηκε από την ιρανική τηλεόραση.
Λίγο νωρίτερα, ένας εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Άμυνας, δήλωσε ότι το Λονδίνο αναζητεί επειγόντως επιπλέον πληροφορίες ότι ένα τάνκερ υπό βρετανική σημεία έκανε στροφή και κατευθύνθηκε σε ιρανικά χωρικά ύδατα.
Κατεπείγουσα κυβερνητική σύσκεψη είναι σε εξέλιξη στο Λονδίνο προκειμένου να εξεταστεί τι συνέβη με το βρετανικό δεξαμενόπλοιο που φέρεται να έχει συλληφθεί από τους Φρουρούς της Επανάστασης στο Στενό του Χορμούζ, ανέφερε μέσω του Twitter ένας πολιτικός συντάκτης της εφημερίδας Sunday Times.
Το γραφείο της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.
Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας παροχής χρηματοοικονομικών πληροφοριών Refinitiv, το Stena Impero είναι ένα δεξαμενόπλοιο που ανήκει στη Stena Bulk και φέρει σημαία Μεγάλης Βρετανίας. Το πλοίο κατευθυνόταν στο Τζουμπάιλ της Σαουδικής Αραβίας.
Ένας χάρτης εντοπισμού των πλοίων δείχνει ότι το Stena Impero έκανε απότομη στροφή ενώ έπλεε στο Στενό του Χορμούζ, στη νότια είσοδο του Κόλπου, και κατευθύνεται βόρεια, προς τα ιρανικά χωρικά ύδατα.
Η διαχειρίστρια εταιρεία του βρετανικού δεξαμενόπλοιου δηλώνει ότι δεν μπορεί να επικοινωνήσει με το πλήρωμά του
Η εταιρεία που διαχειρίζεται το βρετανικό δεξαμενόπλοιο Stena Impero ανακοίνωσε ότι δεν έχει κατορθώσει να επικοινωνήσει με το 23μελες πλήρωμά του, αφότου μικρά σκάφη και ένα ελικόπτερο άγνωστης ταυτότητας προσέγγισαν και συνέλαβαν στις 18:00 ώρα Ελλάδας το πλοίο κατά τη διέλευσή του από το Στενό του Χορμούζ.
Η Northern Marine Management ανέφερε ότι το τάνκερ τώρα κατευθύνεται βόρεια προς το Ιράν. Η Northern Marine Group είναι ιδιοκτησίας της Stena AB.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης