Τελευταία Νέα
Ναυτιλία

Η Subsea 7 ανέλαβε έργο αιολικής ενέργειας της Orsted στην Μεγάλη Βρετανία

Η Subsea 7 ανέλαβε έργο αιολικής ενέργειας της Orsted στην Μεγάλη Βρετανία
Το έργο Hornsea Two θα παράγει αρκετή ενέργεια για περισσότερα από 1,3 εκατομμύρια σπίτια.
Συμφωνία με την Δανέζικη εταρία Orsted για την εγκατάσταση του καλωδιακού δικτύου σε αιολικό πάρκο ανοιχτά των ακτών της Μεγάλης Βρετανίας υπέγραψε η Subsea 7
Η εταιρία δεν αποκάλυψε την αξία της συμφωνίας για το project Hornsea Two , αλλά δήλωσε ότι το κόστος των εργασιών που ολοκληρώθηκαν στο γειτονικό έργο Hornsea One νωρίτερα αυτό το έτος ήταν μεταξύ £ 40,1 εκ. - £ 120,4 εκ. .

Oι εγκαταστάσεις αποτελούνται από 165 τουρμπίνες, περίπου 55 μίλια μακριά από την ακτή του Yorkshire, και πρόκειται να τεθούν σε λειτουργία το 2022.
Η επιχείρηση έχει αναλάβει να εγκαταστήσει ολόκληρο το σύστημα καλωδίων στο project, συμπεριλαμβανομένων υποβρυχίων καλωδίων, όπου το μήκος τους θα ξεπερνά τα 260 μίλια.
Επίσης, θα προβεί σε προετοιμασίες απομάκρυνσης ογκολίθων και την εσκαφή του περεταίρω χώρου.
Η Δανέζικη εταιρία Orsted με το Hornsea Project Two θα παράγει αρκετή ενέργεια για περισσότερα από 1,3 εκατομμύρια σπίτια.
Η κατασκευή του project θα αρχίσει άμεσα, με την επίσημη λειτουργία του να αναμένεται να ξεκινήσει το 2021.
Τέλος, ο Ανεξάρτητος Αντιπρόεδρος για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, Steph McNeil, δήλωσε ότι «Προσβλέπουμε συνέχιση της συνεργασίας μας με την Orsted για την εγκατάσταση ολόκληρου του καλωδιακού δικτύου στο υπεράκτιο αιολικό πάρκο Hornsea Two » προσθέτωντας ότι «Αυτό το βραβείο οφείλεται στην αξιόπιστη απόδοση και την επιτυχή ολοκλήρωση των δραστηριοτήτων εγκατάστασης του υπεράκτιου αιολικού πάρκου Hornsea One νωρίτερα φέτος».


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης