Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Σε διαπραγματεύσεις Repsol και Energean Oil & Gas για τα κοιτάσματα στη Δυτική Ελλάδα

Σε διαπραγματεύσεις Repsol και Energean Oil & Gas για τα κοιτάσματα στη Δυτική Ελλάδα
Ο ισπανικός όμιλος παράγει 650 χιλιάδες βαρέλια πετρελαίου την ημέρα, έχοντας  παρουσία σε περισσότερες από 40 χώρες
Αρχική δημοσίευση 09:32:34

Σε διαπραγματεύσεις με την εταιρία Energean Oil & Gas με στόχοι να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στο έργο της έρευνας και εκμετάλλευση των δύο χερσαίων περιοχών της Δυτικής Ελλάδας που έχει αναλάβει η ελληνική επιχείρηση, βρίσκεται ο ισπανικών συμφερόντων όμιλος REPSOL, ο οποίος συγκαταλέγεται μεταξύ των ισχυρότερων διεθνών «παικτών» στον τομέα των υδρογονανθράκων.

Οι συζητήσεις δεν έχουν καταλήξει, προς το παρόν τουλάχιστον, σε συμφωνία, κάτι που δεν αποκλείεται να συμβεί το προσεχές διάστημα.
Πάντως, είναι γνωστό πως η Energean επιδιώκει να εξασφαλίσει συνεργασίες με ομίλους του εξωτερικού που διαθέτουν την εμπειρία και τη τεχνογνωσία στον τομέα της εκμετάλλευσης κοιτασμάτων.
Υπενθυμίζεται πως η Energean έχει αναλάβει τις έρευνες και εν συνεχεία την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στις περιοχές των Ιωαννίνων και της Αιτωλοακαρνανίας.
Σε ότι αφορά στον όμιλο REPSOL, θα πρέπει να αναφερθεί πως παράγει σε ημερήσια βάση απόντα κοιτάσματα που εκμεταλλεύεται ανά τον κόσμο περί τις 650 χιλιάδες βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου, ενώ έχει παρουσία σε περισσότερες από 40 χώρες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης