Τελευταία Νέα
Εξοικονομώ

Πως θα «πολεμήσουμε» τον καύσωνα εντός της οικίας μας - Εναλλακτικοί τρόποι

Πως θα «πολεμήσουμε» τον καύσωνα εντός της οικίας μας - Εναλλακτικοί τρόποι
Η λέξη, δροσιά, έχει την τιμητική της και για να επιτευχθεί, χρειάζεται μεθοδολογία
Οι καλοκαιρινοί μήνες εκτός από την χαρά της ελευθερίας, τη ξεγνοιασιά, τα μπάνια στις υπέρχοες παραλίες της χώρας μας, αποτελούν συνάμα πηγή «ζεστών προβληματισμών».
Η λέξη, δροσιά, έχει την τιμητική της και για να επιτευχθεί, χρειάζεται μεθοδολογία.
Για αυτό λοιπόν, πέρα από το κλιματιστικό, υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να δροσιστούμε, όταν βρισκόμαστε στο σπίτι και να αποφύγουμε τις δύσκολες στιγμές!

Μακριά… το φως του ήλιου

Μία από τις πιο απλές και συνηθισμένες μεθόδους φυσικού δροσισμού είναι η ηλιοπροστασία. Τα στόρια και οι περσίδες στα παράθυρα είναι η τέλεια λύση σκίασης εσωτερικού χώρου, μας βοηθούν στο να ελέγχουμε την ποσότητα του ηλιακού φωτός που επιθυμούμε για το χώρο μας.
Σε περίπτωση που δεν θέλουμε το σκοτάδι, επιλέγουμε λευκές ή ανοιχτόχρωμες κουρτίνες οι οποίες θα παραμένουν κλειστές κατά τη διάρκεια της ημέρας.
 
212

Φυσικός αερισμός

Οι ιδανικές ώρες για να αερίσουμε το σπίτι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι, είτε νωρίς το πρωί, που ο ήλιος δεν έχει ακόμα δείξει τα «δόντια» του, ή τις απογευματινές ώρες που η θερμοκρασία είναι σχετικά πιο χαμηλή.
Για να αποφύγουμε παράλληλα, τη δημιουργία υγρασίας στους εσωτερικούς χώρους, κάνουμε τις δουλειές του σπιτιού όπως μαγείρεμα, πλύσιμο πιάτων και ρούχων, μετά τη δύση του ηλίου.
Όσον αφορά το μπάνιο, υπάρχει και η λύση του αφυγραντήρα, με τη χρήση του οποίου κατά την διάρκεια του καλοκαιριού μειώνονται τα έξοδα κλιματισμού καταπολεμώντας την αποπνικτική αίσθηση την υγρασίας.

Λάμπες

Μία από τις πολλές πηγές θερμότητας στο σπίτι είναι και οι κλασικές λάμπες πυρακτώσεως.
Ένας κοινός λαμπτήρας πυράκτωσης μετατρέπει το 80% της ενέργειας που καταναλώνει σε θερμότητα, η οποία διοχετεύεται στο χώρο.
Η πιο ιδανική λύση είναι η αντικατάσταση των τυπικών λαμπών πυρακτώσεως με φωτισμό LED.
Οι συγκεκριμένοι λαμπτήρες έχουν πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τους λαμπτήρες πυρακτώσεως, όπως χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, είναι απόλυτα φιλικοί προς το περιβάλλον, βοηθούν στη μείωση του λειτουργικού κόστους, ενώ δεν παράγουν καθόλου θερμότητα.
Επίσης, υπάρχουν συσκευές στην κουζίνα σου που εκπέμπουν θερμότητα, όπως είναι ο φούρνος, οι εστίες κ.λπ. Καλό είναι λοιπόν να αποφεύγουμε το μαγείρεμα κατά τις μεσημεριανές ώρες.
 
940

Εναλλακτικός τρόπος ενεργητικού δροσισμού στο σπίτι

Οι ανεμιστήρες οροφής, οι επιτραπέζιοι και οι ανεμιστήρες δαπέδου πολλές φορές αποδεικνύονται σωτήριοι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Όταν ο ανεμιστήρας είναι σωστά τοποθετημένος, σπρώχνει τον ζεστό αέρα από το δωμάτιο προς το εξωτερικό, δημιουργώντας - μαζί με το άνοιγμα πίσω του - μία πιο φυσική και δροσερή ροή αέρα. Όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι πολύ πιο υψηλή- σε σχέση με το εσωτερικό περιβάλλον - ο ανεμιστήρας πρέπει να τοποθετείται κοιτάζοντας προς το εσωτερικό.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης