ΗΠΑ: Μονάδα παραγωγής φυσικού αερίου στην Καλιφόρνια θα τροφοδοτείται από τις ανανεώσιμες

ΗΠΑ: Μονάδα παραγωγής φυσικού αερίου στην Καλιφόρνια θα τροφοδοτείται από τις ανανεώσιμες
Το σχέδιο θα περιέχει ένα σύστημα μπαταριών αποθήκευσης ενέργειας
Η πόλη της Glendale, σε ανακοίνωση της αποκάλυψε το καινούργιο της σχέδιο να αντικαταστήσει σχεδόν σε όλες τις παραγωγικές της μονάδες, τις παλιές μεθόδους τροφοδοσίας με ανανεωμένα και εκσυγχρονισμένα συστήματα αποθήκευσης μπαταριών όπου θα τροφοδοτούνται από ηλιακή ενέργεια.
Το σχέδιο θα περιέχει ένα σύστημα μπαταριών αποθήκευσης ενέργειας της κλίμακας των 75 MW, 300 MWh, μέχρι 50 MW διανεμημένων ηλιακών έργων, προγράμματα ενεργειακής απόδοσης και απόκρισης ζήτησης. Το σχέδιο καλεί επίσης να διατηρηθεί το τμήμα "Peaker" του πρώην εργοστασίου, το οποίο ανέρχεται συνολικά στα 93 MW.
Ο Δήμος της Glendale δήλωσε ότι η ανακατασκευή της μονάδας γίνεται σύμφωνα με το SB 100.
Το νομοσχέδιο αυτό είναι η πενταετής εντολή για καθαρή ενέργεια, ένα αναπόφευκτο σημείο αναφοράς 60% των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας μέχρι το 2030, στο δρόμο για την καθαρή ενέργεια 100% έως την εντολή του 2045.

Αυτό σηματοδοτεί τη δεύτερη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής της Καλιφόρνια αυτό το μήνα που πρόκειται να αντικατασταθεί, τουλάχιστον εν μέρει, από την αποθήκευση της μπαταρίας. Το άλλο είναι ένα κακόφημο εργοστάσιο καύσης καυσίμου στο Όουκλαντ, το οποίο θα αντικατασταθεί από ένα σύστημα αποθήκευσης μπαταριών των 20 MW και 80 MWh.
Στην πραγματικότητα, αυτές οι ειδήσεις πιθανόν να σηματοδοτήσουν το τελευταίο κεφάλαιο στον τομέα της μπαταρίας. Η ανάπτυξη της μπαταρίας είναι πιθανό το επόμενο ντόμινο να πέσει στην πορεία της ενεργειακής επανάστασης και με αυτές τις μελλοντικές προβλέψεις δυναμικότητας από τη Διοίκηση Ενεργειακών Πληροφοριών και την άγρια ​​αύξηση της ετήσιας επένδυσης μπαταριών, πέφτει γρήγορα.
Αυτό που είναι ιδιαίτερα συναρπαστικό είναι ότι δεν βλέπουμε μόνο μεγάλες μπαταρίες ως λύση για την αποσυρόμενη ηλεκτροπαραγωγή, αλλά αυτές οι μπαταρίες τροφοδοτούνται τώρα από κατανεμημένη ενέργεια.
Κάθε μέρα, το όνειρο ενός δικτύου που βασίζεται στη διανεμημένη γενιά καθίσταται λιγότερο ελπιδοφόρο και περισσότερο πραγματικό, χάρη στην πόλη της Glendale
.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης