Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Γεωργιάδης: Σε λίγους μήνες μπαίνουν μπουλντόζες στο Ελληνικό - «Κληρονομήσαμε» 475 εκκρεμότητες

Γεωργιάδης: Σε λίγους μήνες μπαίνουν μπουλντόζες στο Ελληνικό - «Κληρονομήσαμε» 475 εκκρεμότητες
Ο υπουργός κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι άφησε 475 εκκρεμότητες για την επένδυση στο Ελληνικό
Νέο κάλεσμα σε επενδυτές απηύθυνε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης διαμηνύοντας ότι η κυβέρνηση δεν αφήσει κάτι με το οποίο δεν θα ασχοληθεί.
Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην επένδυση στο Ελληνικό επιβεβαιώνοντας ότι προχωρά με γοργούς ρυθμούς, ενώ συμπλήρωσε ότι το ίδιο συμβαίνει και με αυτή στην Αφάντου της Ρόδου για την οποία διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν... εκκρεμότητες.
«Για κάθε μεγάλη επένδυση υπάρχουν προβλήματα που φαντάζουν μικρά, αλλά στερούν από την Ελλάδα δισεκατομμύρια και θέσεις εργασίας», είπε μιλώντας στον Ant1 και τόνισε πως «γι’ αυτό είμαστε εδώ για να τα λύσουμε».
«Έχω σκοπό να λύσω όσα περισσότερα προβλήματα μπορώ», σημείωσε και κάλεσε «κάθε επενδυτή να έρθει τώρα, που λύνουμε τα προβλήματα».
«Δε θα αφήσουμε τίποτα με το οποίο δε θα ασχοληθούμε.
Όσοι θέλουν να κάνουν δουλειές στην Ελλάδα, τώρα είναι η ώρα», απηύθυνε νέο κάλεσμα στους επενδυτές και συμπλήρωσε πως «θα αφήσουμε πίσω την γκρίνια και τη μιζέρια».
Ειδικά για το Ελληνικό, ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε υποστήριξε ότι «ποτέ και πουθενά δεν έχει πει η Νέα Δημοκρατία ότι θα μπουν μπουλντόζες στο Ελληνικό» ενώ ξεκαθάρισε πως προεκλογικά είχε γίνει λόγος από στελέχη της σημερινής κυβέρνησης και τον ίδιο τον πρωθυπουργό για «ξεμπλοκάρισμα του έργου».
«Οι μπουλντόζες θα μπουν σε μερικούς μήνες, θα πρέπει πριν να έχουν γίνει κάποια βήματα», εξήγησε, κατηγορώντας την προηγούμενη κυβέρνηση ότι άφησε 475 εκκρεμότητες για την επένδυση στο Ελληνικό.

Για την κ. Βασιλική Θάνου

«Διαβάζω στην “ΑΥΓΗ” σήμερα ότι ο κύριος Γεωργιάδης παραδέχθηκε ότι η διάταξη είναι “φωτογραφική”. Ουδέποτε παραδέχθηκα κάτι τέτοιο και ποτέ δεν θα μπορούσα να το παραδεχθώ».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτήν την κρίσιμη Επιτροπή τοποθέτησε Πρόεδρο τη σύμβουλο του κυρίου Τσίπρα και Αντιπρόεδρο τη Διευθύντρια του Νομικού γραφείου του κυρίου Παππά και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Όταν λέμε τη λέξη Ανεξάρτητη Αρχή εννοούμε την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ; Η ευρωπαϊκή οδηγία λέει ότι η Ανεξάρτητη Αρχή δεν πρέπει να έχει ίχνος πολιτικής επιρροής». 

Για τον κ. Παύλο Πολάκη

«Δεν απάντησα στο παραλήρημα του κ. Πολάκη, την περασμένη εβδομάδα. Υπάρχει κάποιος που αντέχει να τον ακούει, μετά από 4 χρόνια; Μίλησε για 21 σκάνδαλα στην Υγεία. Τρία χρόνια η Εξεταστική Επιτροπή στη Βουλή ερευνούσε αυτά τα 21 υποτιθέμενα σκάνδαλα. Κατέληξε κάπου η Εξεταστική και δεν το ήξερα; Είδατε κανένα πόρισμα στην Ολομέλεια;».

Για τη Novartis  

«Ξεκίνησε μία προκαταρκτική εξέταση. Αυτό κρατάει περίπου δύο χρόνια. Με συγχωρείται, πόσο καιρό πρέπει να κρατήσει μία προκαταρκτική εξέταση; Δηλαδή εάν δύο χρόνια κάνει προκαταρκτική, η τακτική εξέταση, εάν χρειαστεί, πόσο θα κρατήσει; Πενήντα;
Άρα, λοιπόν, θα πρέπει και η ελληνική δικαιοσύνη, το λέω έτσι με σεβασμό και μετριοπάθεια, να αποφασίσει εάν έχει υπόθεση ή δεν έχει υπόθεση. Αλλά να μας κρατάει υπό ομηρία επί τόσο μακρού χρονικού διαστήματος, με συγχωρείται, αυτό είναι ανθρωπίνως απαράδεκτο».
«Δεν υπάρχει ούτε πιο σκληρή ούτε πιο μετριοπαθής στάση. Υπάρχει Σύνταγμα που καλούμαστε να το τηρήσουμε όλοι. Ο φάκελος των καταγγελιών που έχει κάνει ο αντιεισαγγελέας Αγγελής θα έρθει στη Βουλή, που είναι η μόνη αρμόδια για να τον κρίνει. Όταν έρθει στη Βουλή, θα το ψάξει, δεν θα αποκρύψουμε κάτι».

Για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό

«Είναι απαραίτητος ο εξωδικαστικός μηχανισμός. Πρέπει να έχεις ένα εργαλείο, για να ξεχωρίζεις ποιες από τις χιλιάδες επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να «καθαρίσουν» και να τις στηρίξεις.
Είναι κάτω από 50 οι επιχειρήσεις που έχουν υπαχθεί, πρέπει να κάνουμε κάτι για να λειτουργήσει. Πολύ σύντομα, μέσα στο επόμενο τρίμηνο, θα φτιάξουμε κάτι που θα μπορεί να δουλέψει αυτόματα». 

Για τη διάταξη του Υπουργείου Παιδείας όσον αφορά το άσυλο

«Η κ. Νίκη Κεραμέως έχει φέρει στη Βουλή την πιο ισορροπημένη διάταξη. Γνωρίζουμε όλοι ότι κανένας δεν μπορεί να μπει στο πανεπιστήμιο, αν δεν τον αφήσουν οι αναρχικοί. Στην ΑΣΟΕΕ έχουν οι λαθρέμποροι τα προϊόντα τους απ’ έξω και εκείνοι είναι μέσα από τα κάγκελα. Αυτό είναι κράτος; Αυτό είναι άσυλο; Η προστασία του λαθρεμπόρου;»

Για τα υδροπλάνα

«Του χρόνου τέτοια εποχή θα πετάμε με υδροπλάνα, είναι το μέσο που μπορεί να αλλάξει την εικόνα της χώρας. Για το θέμα θα γίνει σήμερα διυπουργική σύσκεψη, με τον Υπουργό Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, τον Υφυπουργό Γιάννη Κεφαλογιάννη, τον Υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης