Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Προειδοποίηση από την BofA: Κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου κατά 30 δολ. εάν η Κίνα αγοράσει αργό από το Ιράν

Προειδοποίηση από την BofA: Κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου κατά 30 δολ. εάν η Κίνα αγοράσει αργό από το Ιράν
Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα καθώς τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η BofA Merrill Lynch στην περίπτωση που η Κίνα αρχίσει να αγοράζει αργό από το Ιράν.
Ειδικότερα, προειδοποιεί για κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου κατά 30 δολ/βαρέλι, εάν η Κίνα προχωρήσει στην αγορά του αργού, ως απάντηση – αντίποινα στους πρόσφατους δασμούς των ΗΠΑ.
«Αν και διατηρούμε την πρόβλεψη των 60 δολ. για το Brent το επόμενο έτος, παραδεχόμαστε ότι μια κινεζική απόφαση να αρχίσει ξανά τις αγορές αργού πετρελαίου από το Ιράν θα οδηγήσει στις τιμές του πετρελαίου σε κατακόρυφη πτώση» επισημαίνεται σε σχετική ανάλυση.
Μάλιστα, οι αναλυτές της BofA Merrill Lynch προειδοποιούν ότι σε αυτή την περίπτωση οι τιμές του πετρελαίου θα υποχωρήσουν κατά 20-30 δολ. ανά βαρέλι.

Μείωση των εξαγωγών πετρελαίου από το Ιράν

Οι αποστολές ιρανικού πετρελαίου μειώθηκαν τον Ιούνιο κάτω από 550.000 βαρέλια ανά ημέρα από τα 875.000 τον Μάιο και περίπου 2.5 εκατομμύρια τον Ιούνιο του 2018, σύμφωνα με στοιχεία της S & P Global Platts.
Ωστόσο, μια απόφαση της Κίνας για την αγορά α μπορούσε να λειτουργήσει ως ένα «διπλό σπαθί» απέναντι στους Αμερικάνους, σύμφωνα με άλλους αναλυτές.
Ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτό το σημείο έχουν τα λόγια του Edward Bell, ερευνητής για τα βασικά προϊόντα της Emirates NBD: «Ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και άλλοι παραγωγοί στην παγκόσμια αγορά (όπως Ιράκ και Σαουδική Αραβία) που θα στόχευαν στη σύναψη συμφωνίας αγοράς πετρελαίου με την Κίνα , έτσι ώστε να παρακαμφθεί το Ιράν.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης