Ευρώπη

Η Γαλλική EDF εγκαταλείπει τον τομέα της διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ουγγαρία

Η Γαλλική EDF εγκαταλείπει τον τομέα της διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ουγγαρία
Η EDF πουλάει την θυγατρική της εταιρεία στην Ουγγαρία που δραστηριοποιείται στον τομέα της διανομής ηλεκτρικής ενέργειας για 400 εκατομμύρια ευρώ.
Η Γαλλική εταιρεία κοινής ωφελείας EDF πωλάει την θυγατρική της στην Ουγγαρία EDF Demasz για 400 εκατομμύρια ευρώ στην κρατική εταιρεία Enksz, όπως ανακοίνωσε σήμερα (1/2) η Γαλλική εταιρεία.
Η EDF Demasz προμηθεύει και διανέμει ηλεκτρική ενέργεια σε 775.000 ιδιώτες και εταιρικούς πελάτες και λειτουργεί ένα δίκτυο γραμμών 32.320 χλμ. στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ουγγαρίας.
Η συμφωνία για την αγοραπωλησία υπεγράφη στις 5 Δεκεμβρίου 2016 και ολοκληρώθηκε μετά την έγκριση από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας της Ουγγαρίας και το υπουργείο Οικονομίας της Γαλλίας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της EDF, η εκποίηση της θυγατρικής της εταιρείας είναι σύμφωνη με το σχέδιο πωλήσεων περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας για την περίοδο 2015-2020, που ανακοινώθηκε στις 22 Απριλίου 2016.
Η Γαλλική εταιρεία έχει ως στόχο να εκποιήσει περιουσιακά στοιχεία ύψους περίπου 10 δισ. ευρώ το χρονικό διάστημα μεταξύ 2015 και 2020.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης