Ενέργεια

Η Ινδονησία χρειάζεται επενδύσεις 15 δισ. δολαρίων μέχρι το 2025 για τη γεωθερμική ενέργεια

Η Ινδονησία χρειάζεται επενδύσεις 15 δισ. δολαρίων μέχρι το 2025 για τη γεωθερμική ενέργεια

Στόχος της χώρας είναι να φθάσει τα 7,2 gigawatts (GW) χωρητικότητας γεωθερμικής ενέργειας

Η Ινδονησία θα χρειασθεί επενδύσεις ύψους 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την επίτευξη του στόχου της μέχρι το 2025 να φθάσει τα 7,2 gigawatts (GW) χωρητικότητας γεωθερμικής ενέργειας και να μελετήσει τρόπους μείωσης του κόστους του έργου, σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Ενέργειας.
Θα είναι μια αύξηση λιγότερο από 2 GW γεωθερμικής ενέργειας δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας του Υπουργείου Ενέργειας και Ορυκτών Πόρων
F.X. Sutijastoto δήλωσε σε δημοσιογράφους σε συνέδριο για τη γεωθερμική ενέργεια..
Νωρίτερα κατά τη διάσκεψη, ο Ινδονήσιος Αντιπρόεδρος Jusuf Kalla είπε κατά τη διάρκεια ομιλίας του ότι η πρόοδος στην ανάπτυξη της γεωθερμικής ενέργειας την τελευταία δεκαετία ήταν «πολύ αργή» και η εξάρτηση από τον άνθρακα προκάλεσε ρύπανση της ατμόσφαιρας γύρω από την πρωτεύουσα Τζακάρτα.
Ο άνθρακας αντιπροσωπεύει σήμερα περίπου το 60% του ενεργειακού μίγματος της χώρας έναντι περίπου 5% από τη γεωθερμία, σύμφωνα με τα στοιχεία της κρατικής εταιρείας PT Perusahaan Listrik Negara (PLN).
Το υπουργείο Ενέργειας καταρτίζει σχέδια για την επιτάχυνση των τρεχόντων έργων για την επίτευξη του στόχου, ανέφερε ο Sutijastoto, συμπεριλαμβανομένης της αναθεώρησης δυνατότητας της κυβέρνησης να επιστρέψει κάποιο μέρος του κόστους ανάπτυξης.
Η PT Pertamina Geothermal Energy, μονάδα της κρατικής ενεργειακής εταιρείας PT Pertamina, στοχεύει να επενδύσει 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια στη γεωθερμία έως το 2026, δήλωσε ο Πρόεδρος Ali Mundakir  στο συνέδριο.
Η εταιρεία σκοπεύει να αυξήσει τη γεωθερμική της ικανότητα στα 1,1 GW μέχρι το 2026 από 672 megawatts επί του παρόντος.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης