Ενέργεια

Σε χαμηλό πέντε εβδομάδων οι τιμές άνθρακα στην ΕΕ – Ενισχύθηκαν οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας, υποχώρησε το φυσικό αέριο

Σε χαμηλό πέντε εβδομάδων οι τιμές άνθρακα στην ΕΕ – Ενισχύθηκαν οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας, υποχώρησε το φυσικό αέριο

Λόγω κερδοσκοπικών πωλήσεων, ανησυχιών για το Brexit και ασθενούς μακροοικονομικού περιβάλλοντος

Οι τιμές άνθρακα στην ΕΕ υποχώρησαν σε ένα νέο χαμηλό πέντε εβδομάδων καθώς επηρεάστηκαν από τις κερδοσκοπικές πωλήσεις, την αβεβαιότητα του Brexit και ένα «σκοτεινό» μακροοικονομικό σκηνικό.
Παρά το σε μεγάλο βαθμό ισορροπημένο σύστημα, οι βρετανικές τιμές χονδρικής πώλησης φυσικού αερίου υποχώρησαν περαιτέρω την Πέμπτη, εν μέσω περιορισμένης ζήτησης λόγω της ισχυρής ισχύος και του δροσερού καιρού.
 Η τιμή της ημέρας NBP μειώθηκε κατά 4,5% στις 26,50 μονάδες / θερμ. Στην καμπύλη, η συμβατική τιμή για παράδοση τον Ιούνιο του 2020 μειώθηκε κατά 1,6% σε 42,67 p / therm.
Οι ευρωπαϊκές τιμές spot ηλεκτρικής ενέργειας ανέκαμψαν την Πέμπτη, καθώς η ζήτηση αναμένεται να αυξηθεί την τελευταία εργάσιμη ημέρα της εβδομάδας μετά από διακοπές σε μέρη της Δυτικής Ευρώπης.
 Η τιμή για τη γαλλική σύμβαση ηλεκτρικής ενέργειας ημέρας αυξήθηκε κατά 31,3% σε 31,29 EUR / MWh, στο πλαίσιο της μειωμένης παραγωγής πυρηνικής ενέργειας.
Την ίδια στιγμή, η ισοδύναμη γερμανική σύμβαση έληξε 17% υψηλότερα στα 35,69 EUR / MWh, υποστηριζόμενη από τη μείωση της παραγωγής αιολικής ενέργειας.
 Κατά τη διάρκεια της καμπύλης, οι τιμές ενέργειας παρέμειναν μέτριες, καθώς οι τιμές του άνθρακα συνέχιζαν να εξασθενούν, παράλληλα με ολόκληρο το ενεργειακό συγκρότημα.
 Ο περιορισμός των ανησυχιών για μια ύφεση που θα μείωνε την κατανάλωση ενέργειας στη Γερμανία, οδήγησε σε υποχώρηση κατά 0,6% της γερμανικής τιμής ενέργειας για παράδοση το 2020 που διαμορφώθηκε στα 48,64 EUR / MWh.
Η αντίστοιχη γαλλική σύμβαση μειώθηκε κατά 0,3% στα 50,90 EUR / MWh.
Οι τιμές άνθρακα στην ΕΕ υποχώρησαν σε ένα νέο χαμηλό πέντε εβδομάδων την Πέμπτη 16/8/2019. Ένα υποτονικό ενεργειακό σύστημα ασκεί μεγαλύτερη πίεση στις τιμές.
Συνεπώς, η τιμή της σύμβασης που λήγει το 2020 υποχώρησε κατά 3,4% σε 26,26 ευρώ / τόνο.

co2
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης