Ηλιακή ενέργεια για τον ζωολογικό κήπο της Κοπεγχάγης

Ηλιακή ενέργεια για τον ζωολογικό κήπο της Κοπεγχάγης
Εξοικονόμηση ενέργειας με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών
Ο ζωολογικός κήπος της Κοπεγχάγης γίνεται πράσινος και δεσμεύεται πλήρως για την ηλιακή ενέργεια με την εφαρμογή των μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας και προστασίας του κλίματος.
Σύμφωνα με το PV Europe  έχει εγκαταστήσει ηλιακά συστήματα υψηλής απόδοσης χρησιμοποιώντας ηλιακά στοιχεία Q.PEAK DUO από Q CELLS πάνω από τα κτίρια του ζωολογικού κήπου.
Ο ζωολογικός κήπος έχει συνάψει συμφωνία συνεργασίας με το ενεργειακό ταμείο Pence της A / S (PKA), SustainSolutions και Solcellekonsulenten A / S προκειμένου να επιτευχθεί ετήσια εξοικονόμηση ενέργειας 20%, καθώς και έξι εκατομμύρια λίτρα νερού και 170 τόνων εκπομπών CO2  από την λειτουργία του.
 Η ηλιακή ενέργεια διαδραματίζει καίριο ρόλο σε αυτό, καθώς  έχουν εγκατασταθεί φωτοβολταϊκά  συστήματα στις στέγες 12 κτιρίων που βρίσκονται στους κήπους.
Τα ηλιακά συστήματα έχουν χωρητικότητα 273 kW . Το Q.PEAK DUO BLK-G5 Q QELL με απόδοση 300 Wp και το  Q.PEAK DUO-G5 με απόδοση 325 Wp παρέχουν καθαρή ενέργεια από τον ήλιο, ξεκινώντας από το ολοκλήρωση του έργου την 1η Ιουλίου.
Το ZOO της Κοπεγχάγης καταναλώνει αποκλειστικά την ίδια την ηλιακή ενέργεια. Με αυτόν τον τρόπο, ο ζωολογικός κήπος όχι μόνο μειώνει το ενεργειακό του κόστος, αλλά και βελτιώνει αποτελεσματικά και βιώσιμα την περιβαλλοντική του ισορροπία.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης