Πετρέλαιο

Η Woodside ξεκίνησε την παραγωγή πετρελαίου στο Greater Enfield στην Αυστραλία

tags :
Η Woodside ξεκίνησε την παραγωγή πετρελαίου στο Greater Enfield στην Αυστραλία
Η παραγωγή από το Greater Enfield θα συμβάλει σημαντικά στην επίτευξη του στόχου της Woodside ύψους για ετήσια παραγωγή περίπου 100 εκατομμυρίων βαρελιών ισοδυνάμου πετρελαίου το 2020
Η εταιρεία εξερεύνησης πετρελαίου και φυσικού αερίου Woodside Petroleum άρχισε να παράγει πετρέλαιο από το έργο ύψους 1,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων Greater Enfield στη δυτική Αυστραλία την Κυριακή 25/8/2019.
Η παραγωγή από το Greater Enfield θα συμβάλει σημαντικά στην επίτευξη του στόχου της Woodside ύψους για ετήσια παραγωγή περίπου 100 εκατομμυρίων βαρελιών ισοδυνάμου πετρελαίου το 2020, ανέφερε η Woodside σε ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα 26/8/2019.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος Peter Coleman δήλωσε ότι το πρώτο πετρέλαιο από το Greater Enfield παράχθηκε στο πλαίσιο του προϋπολογισμού του έργου.
Η Woodside εκμεταλλεύεται το έργο Greater Enfield με ποσοστό συμμετοχής 60%, ενώ το υπόλοιπο μερίδιο κατέχει η Mitsui E & P Australia Pty Ltd, μια μονάδα της ιαπωνικής τράπεζας συναλλαγών Mitsui & Co.
Η παραγωγή στο πεδίο Vincent, που βρίσκεται στην ανοικτή ακτή Exmouth της Δυτικής Αυστραλίας, είχε ανασταλεί από τον Μάιο του 2018, έτσι ώστε το Ngujima-Yin FPSO να μπορεί να τροποποιηθεί για να φιλοξενήσει την παραγωγή από το Greater Enfield.

Αναζήτηση ευκαιριών για επέκταση της παραγωγής

Η Mitsui σε ξεχωριστή ανακοίνωση ανέφερε ότι αναζητά ευκαιρίες για επέκταση της παραγωγής και θα συνεχίσει να διεξάγει έρευνα και αξιολόγηση μη αξιοποιημένων δεξαμενών εντός και εκτός της περιοχής αδειοδότησης του έργου.
Το αργό πετρέλαιο του Vincent από το έργο θα διατεθεί στο εμπόριο από κοινού από μια μονάδα της Mitsui, τη Mitsui & Co Energy Trading Singapore Pte Ltd. και την Woodside.
"Η ζήτηση για αργό πετρέλαιο χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο που παράγεται μέσω του έργου αναμένεται να αυξηθεί καθώς αυστηρότεροι περιβαλλοντικοί κανονισμοί για τα καύσιμα πλοίων παρακινούν τη ναυτιλιακή βιομηχανία να μειώσει την περιεκτικότητα σε θείο στα καύσιμα", ανέφερε η Mitsui.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης