Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Τα χρέη ELFE και ΕΒΖ ψηλά στην ατζέντα της νέας διοίκησης της ΔΕΠΑ

Τα χρέη ELFE και ΕΒΖ ψηλά στην ατζέντα της νέας διοίκησης της ΔΕΠΑ

Προτεραιότητα και η ανάκτηση μεριδίων σε όλες τις κατηγορίες πελατών

Ο επανασχεδιασμός της αποκρατικοποίησης της ΔΕΠΑ θα αποτελέσει πρώτη προτεραιότητα της νέας διοίκησης της εταιρίας των Κωνσταντίνου Ξιφαρά (διευθύνοντα συμβούλου) και Γ. Παπαδόπουλου (πρόεδρο) με την ανάληψη των καθηκόντων της τις αμέσως επόμενες ημέρες.
Σε συνεργασία με τον υπουργό Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος φαίνεται να προκρίνει αντί το σενάριο της διάσπασης, μια εταιρία holding στην οποία δίκτυα και διεθνή έργα θα είναι σε διακριτή εταιρική οντότητα απ’ τις εμπορικές δραστηριότητες και στα οποία θα επιδιωχθεί ομοίως η πώληση πλειοψηφικών πακέτων, για την νέα διοίκηση της ΔΕΠΑ ο μετασχηματισμός και η ιδιωτικοποίηση της εταιρίας θα αποτελέσει την μεγαλύτερη πρόκληση.

Πρόσθετος «πονοκέφαλος» η αύξηση των οφειλών

Τα χρέη της λιπασματοβιομηχανίας ELFE αλλά και της ΕΒΖ (Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης) είναι επίσης από τα πρώτα ζητήματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η νέα διοίκηση.
Στην περίπτωση της ΕLFE, η υπόθεση απασχολεί ήδη εδώ και έναν χρόνο και τις ανακριτικές αρχές μετά την άσκηση ποινικών διώξεων κατά του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΑ κ. Θ. Κιτσάκου για τους χειρισμούς του στην υπόθεση.
Στην περίπτωση της ΕΒΖ τα χρέη προς τη ΔΕΠΑ επίσης αυξήθηκαν την τελευταία 3ετία δημιουργώντας πρόσθετο πονοκέφαλο για την εισπραξιμότητά τους.

Ραγδαία μείωση πωλήσεων

Η ΔΕΠΑ παρ’ ό,τι διατηρεί ένα σημαντικό μερίδιο στην ελληνική χονδρική και λιανική αγορά φυσικού αερίου, έχει δει τις πωλήσεις της να μειώνονται ραγδαία ως αποτέλεσμα του ανταγωνισμού αλλά και των επιλογών των απερχόμενων διοικήσεών της.
Προτεραιότητα της νέας διοίκησης θα είναι αναπότρεπτα η ανακοπή αυτής της τάσης και η προσπάθεια ανάκτησης μεριδίων σε όλες τις κατηγορίες πελατών (βιομηχανικών, ηλεκτροπαραγωγών αλλά και των οικιακών καταναλωτών).
Όπως σημειώνουν παράγοντες της αγοράς, η ΔΕΠΑ έχει να αντιμετωπίσει σοβαρούς και συνεχώς ισχυροποιούμενους επιχειρηματικούς ομίλους, οι οποίοι  έχουν εισέλθει δυναμικά στην αγορά φυσικού αερίου παρέχοντας ευέλικτα συμβόλαια και μία γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης