Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Γερμανία: «Ένεση» 40 δισ. ευρώ στις λιγνιτικές περιοχές για την απανθρακοποίηση

Γερμανία: «Ένεση» 40 δισ. ευρώ στις λιγνιτικές περιοχές για την απανθρακοποίηση
Tο σχέδιο νόμου προβλέπει την κρατική ενίσχυση συνολικού ύψους 40 δισ. ευρώ (45 δισεκατομμύρια δολάρια), για την προσεχή 20ετία
Σε μια έντονη προληπτική δραστηριότητα επιδίδεται η Γερμανία στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται για την σταδιακή εξάλειψη του άνθρακα μέχρι το 2038.
Όπως αναφέρει το πρακτορείο το reuters, το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης στήριξε ένα σχέδιο νόμου, για την οικονομική ενίσχυση των περιοχών, στις οποίες θα καταργηθεί σταδιακά ο άνθρακας.
Ειδικότερα, το σχέδιο νόμου προβλέπει την κρατική ενίσχυση συνολικού ύψους 40 δισ. ευρώ (45 δισεκατομμύρια δολάρια), για την προσεχή 20ετία.
Αφορά αποκλειστικά τις «πληγείσες» από το νέο σχέδιο, περιοχές, έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί παράλληλα η μετάβαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Δύο από τα κράτη που επωφελούνται είναι το Βραδεμβούργο και η Σαξονία, τα οποία διεξάγουν περιφερειακές εκλογές (1/9), κατά τις οποίες οι συντηρητικοί Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ και οι εταίροι του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) αναμένεται να υποστούν απώλειες από την άκρα δεξιά.
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις μάλιστα, «βλέπουν» την επικράτηση του ακροδεξιού κόμματος (AFD), που προσπαθεί σύμφωνα με το reuters να προσελκύσει ψηφοφόρους, δίνοντας προτεραιότητα στις θέσεις εργασίας του άνθρακα και υποσκελίζοντας το περιβάλλον.
Παράλληλα, αξίζει να αναφερθεί ότι ο υπουργός Οικονομίας Peter Altmaier, σύμμαχος της Μέρκελ, δήλωσε ότι η έξοδος από τον άνθρακα είναι απαραίτητη για να δοθεί η ευκαιρία στις περιοχές που έχουν πληγεί και να βοηθήσουν στην προστασία του κλίματος, προσθέτοντας πως «με το σημερινό νόμο, προετοιμάζουμε το δρόμο για μια γρήγορη και επιτυχή διαρθρωτική αλλαγή».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης