Ηλεκτρισμός

Η μέση τάση στο επίκεντρο των εναλλακτικών παρόχων μετά την αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ

Η μέση τάση στο επίκεντρο των εναλλακτικών παρόχων μετά την αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ
Περιθώρια για αλίευση πελατολογίου με μεγάλες καταναλώσεις, από τη μείωση της έκπτωσης συνέπειας
Ευνοϊκές εξελίξεις για τους ιδιώτες παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος  διαμορφώνουν τα μέτρα εξορθολογισμού των τιμολογίων της ΔΕΗ που αναμένεται να εγκρίνει σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας.
Το ιδιωτικό κομμάτι της αγοράς που αυτή τη στιγμή δουλεύει είτε με ζημιές είτε με οριακά περιθώρια κέρδους, και αν δεν υπήρχαν τα ΝΟΜΕ θα ήταν στο σύνολό του ζημιογόνο, βλέπει να διαμορφώνεται ένα νέο ευνοϊκότερο τοπίο που θα δώσει τη δυνατότητα εξυγίανσης και ταυτόχρονα διεκδίκησης μεγαλύτερων μεριδίων.
Οι αυξήσεις στο εμπορικό σκέλος των τιμολογίων της ΔΕΗ σε ποσοστό από 16,5% έως  και 19,5%, σε συνδυασμό με τον περιορισμό της έκπτωσης συνέπειας στο 5%, δημιουργούν έδαφος για την διασφάλιση βιώσιμων περιθωρίων κέρδους και αύξηση των μεριδίων εκτιμούν οι ιδιώτες πάροχοι.

Όχι άμεση αναπροσαρμογή τιμολογίων

Χωρίς να αποκλείονται επιθετικές στρατηγικές, η πρώτη αίσθηση που δίνεται από πλευράς των ιδιωτών προμηθευτών είναι ότι θα κινηθούν προσεκτικά, εστιάζοντας κυρίως στη μέση τάση, όπου η μείωση της έκπτωσης στα τιμολόγια της ΔΕΗ αφήνει περιθώρια για αλίευση πελατολογίου με μεγάλες καταναλώσεις.
Πρώτος στόχος είναι η αύξηση των μεριδίων γι αυτό και οι περισσότεροι πάροχοι δεν αναμένεται να προχωρήσουν άμεσα τουλάχιστον σε αναπροσαρμογές τιμολογίων.
Η διάθεση στην αγορά νέων πακέτων που θα λαμβάνουν υπόψη τους τα νέα δεδομένα που διαμορφώνουν οι αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ θα αποτελέσει τη βασική στρατηγική των εναλλακτικών παρόχων.

Καταλύτης η πολιτική της ΔΕΗ για τις ανείσπρακτες οφειλές

Για να προχωρήσουν σε πιο τολμηρά βήματα,  όπως αυξήσεις και μείωση ή και κατάργηση της έκπτωσης συνέπειας θα αναμένουν τα αποτελέσματα της πολιτικής που θα ακολουθήσει η ΔΕΗ στο θέμα των ανείσπρακτων οφειλών.
«Δεν μπορείς να ανταγωνιστείς μια εταιρία που δεν ενδιαφέρεται αν θα την πληρώσουν οι πελάτες της», αναφέρει χαρακτηριστικά στέλεχος ιδιωτικής εταιρίας, δεδομένου ότι οι καταναλωτές δεν φεύγουν εύκολα από κάποιον πάροχο που δεν θα τους κόψει το ρεύμα, παρ’ ότι δεν τον πληρώνουν.
Ως εκ τούτου αναμένουν μια πιο αυστηρή πολιτική από πλευράς της ΔΕΗ στο θέμα των ανείσπρακτων οφειλών.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης